[Uw lokale ondernemer] Cuisine D’Amis: ‘Wij bieden maximale luxe aan voor de laagste prijs’ | WeekbladWestvoorne.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo weekbladwestvoorne.nl
Foto: MdN
Uw lokale ondernemer

Cuisine D’Amis: ‘Wij bieden maximale luxe aan voor de laagste prijs’

  •   189 keer gelezen   Actueel

Oostvoorne - In september dit jaar was het drie jaar geleden dat Toon van Ouwerkerk van start ging met Cuisine D'Amis. Toon is er chef-kok en Dave Goedel, die de bediening voor zijn rekening neemt, zorgt ervoor dat de gasten in de watten worden gelegd.

'Het pand stond drie jaar geleden leeg en ik kende de eigenaar', vertelt Toon. 'Er had een restaurant in gezeten en ik wist dat er niet echt nieuwe initiatieven voor waren. Ik ben toen naar hem toegegaan en heb hem mijn plannen voorgelegd. Ik was destijds werkzaam als freelance kok door het hele land. Ik had al eerder het idee om iets voor mezelf te beginnen en ik zag dit als mijn kans. Ik kom zelf uit Brielle, maar dat is redelijk verzadigd met restaurants. Hier was dat minder, zeker met het oog op het concept wat ik in mijn hoofd had. Het concept was een luxe bistro met daarachter het idee om mensen een luxe ervaring te willen meegeven voor de laagste prijs. Dus bistroprijzen, maar dan wel met de kwaliteit van een restaurant.'

'Op de kaart hebben we dus gerechten staan, zoals een boerderijkippetje tot aan hele luxe steaks. Wij werken veel met Dry Ager vlees. Dat is gerijpt, ingedroogd vlees. Dit wordt vervolgens gebakken en dat geeft dus een hele intense vleessmaak. Ook een specialiteit van ons is dat we klassieke gerechten in een nieuw jasje steken. De Frans-Italiaanse klassieker Zeebaars in zoutkorst gegaard, is daar een mooi voorbeeld van. Wij passen verder ook technieken toe bij de bereiding van gerechten die anderen niet gebruiken. Zo heb ik hier in de tuin ook een vuurpit gegraven en die helemaal opgemetseld. Daar bereiden we grote stukken vlees in die acht uur lang onder de aarde gegaard worden. Daar krijg je dus echt heel mals vlees van.'

'We werken veel met menu's, van 4 gangen voor € 32,50 tot een luxe 8 gangen menu. Hierbij geef je de voorkeur aan voor vlees, vis of vegetarisch. Je geeft je dus als het ware over aan de kok. Verder is ons concept ook wining & dining dus wat je bij het eten drinkt, krijgt ook alle aandacht. Zo hebben we echt heel veel verschillende soorten wijnen om het eten en drinken een totaalbeleving te maken. Ook hebben we een heel breed assortiment aan speciaal bieren. Een mooi voorbeeld daarvan is het bier van het Brielsch Brouwersgilde. In totaal hebben we zo'n 50 luxe speciaalbieren en keus uit zo'n 15 soorten whisky. Daarbij legt Dave ook vol passie mensen in de watten met zijn kennis van wijnen en digestieven.'

'Binnen kunnen we 60 couverts kwijt en op het terras is ook plaats voor 60 man. Hier staan leuke zitjes om te borrelen voor je aan tafel gaat. Ook een BBQ is mogelijk en recepties, bruiloften en partijen. Dit kan op maandag tot en met donderdag en zondag. Hierbij zijn ook speciale wensen mogelijk, zoals allergenen/glutenvrij en vegetarisch. En net als bij alle andere gerechten, maken we ook hierin echt alles zelf!'

Cuisine D'Amis
Burgemeester Letteweg 6
3233 AG Oostvoorne
T: 0181-284853
E: info@cuisinedamis.nl
W: www.cuisinedamis.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768114&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227962&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>