Afbeelding

Molen Oostvoorne actief op nationale Natuurwerkdag

Actueel 216 keer gelezen

Oostvoorne - Zaterdag 2 november wordt er bij de molen van Oostvoorne weer hard gewerkt om zijn vrije windvang verder te herstellen. De windvang is van belang om zijn vele maalwerk van mais mogelijk te houden. Malen doet hij namelijk nog veel, voor het vee van Westvoornes Weidevlees, die de gemalen maïs aan zijn koeien voert om een gezonde voermix compleet te maken.

Het herstellen van de windvang pakken zij aan met een club enthousiaste vrijwilligers door het snoeien en verwijderen van enkele bomen in de omgeving van de molen. Het gezaagde hout wordt onder de vrijwilligers, die dat willen, verdeeld voor de open haard of buitenkachel. 

Vind je het leuk om deze molen club eens beter te leren kennen en lekker buiten met hout te stoeien, dan nodigen zij je uit om hen deze dag of een dagdeel te komen helpen. 

Ze beginnen om 8:30 uur met koffie en een werkbespreking. Om uiterlijk 17:00 uur sluiten ze af onder het genot van een welverdiende versnapering. Voor koffie en een stevige lunch wordt gezorgd. Je kunt jezelf aanmelden via deze link https://www.natuurwerkdag.nl/aanmelden/molenoostvoorne

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant