Afbeelding

VVD Westvoorne: Lastenverhoging noodzakelijk?

Actueel 346 keer gelezen

Westvoorne - Woensdagavond, 30 oktober 2019, vanaf 19.00 uur buigt de Gemeenteraad van Westvoorne zich over de begroting 2020-2023. Enige weken geleden is door het College een sluitende begroting gepresenteerd. Deze sluitende begroting is tot stand gekomen door diverse bezuinigingen toe te passen. Soms zijn bezuinigingen onvermijdelijk en noodzakelijk. VVD Westvoorne maakt zich sterk voor een gezond financieel beleid.

Echter, de VVD Westvoorne is nog niet overtuigd van de noodzaak voor de extra verhoging van de OZB van 2% bovenop de trendmatige verhoging. Ook is zij niet overtuigd van de noodzaak voor de extra verhoging van de hondenbelasting met totaal EUR 10.000 zonder enige extra faciliteiten voor hondenbezitters. VVD Westvoorne meent dat er andere mogelijkheden zijn om de tekorten aan te vullen en zal deze in de genoemde Raadsvergadering bepleiten zodat de begroting conform het coalitieprogramma en de diverse verkiezingsprogramma's opgesteld wordt. In deze programma's wordt een boven trendmatige verhoging van lasten voor de burgers juist vermeden.

Daarnaast zijn er andere punten die VVD Westvoorne graag in de begroting terug zou willen zien. Het belooft een intensieve avond te worden waarin gehoopt wordt op een goede samenwerking ten gunste van de burgers van Westvoorne. Wilt u hierbij aanwezig zijn? De publieke tribune van de Raadszaal op het gemeentehuis in Rockanje is open voor eenieder, inloop vanaf 18.45 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant