Geslaagd jubileumconcert voor Muziekvereniging Ons Genoegen | WeekbladWestvoorne.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo weekbladwestvoorne.nl
Foto: MMV

Geslaagd jubileumconcert voor Muziekvereniging Ons Genoegen

  •   111 keer gelezen   Actueel

Rockanje - Afgelopen zaterdag, 2 november, stroomde de sportzaal van De Merel aan de Dwarsweg behoorlijk vol om op deze locatie voor de allerlaatste keer te luisteren naar een concert van Muziekvereniging Ons Genoegen. 31 oktober 1971 werd dit sportcomplex geopend, onder muzikale begeleiding van de vereniging. Na 48 jaar is er met een prachtig concert door Ons Genoegen muzikaal afscheid genomen van deze mooie locatie.

115 jaar stond centraal deze avond. Uiteraard met een feestelijk versierde zaal, waar een mini expositie van foto's van de vereniging uit dit 115-jarig bestaan was. Menig bezoeker heeft hier gezocht naar bekende gezichten. Burgemeester de Jong feliciteerde bij de opening van het concert de vereniging met deze respectabele leeftijd en constateerde dat de vereniging, ondanks de 115 jaar, echter springlevend is!

Alle secties zetten hun beste beentje voor in een zeer gevarieerd en groot muzikaal programma. Ons Genoegens eigen Mini en Maxi kwamen voorbij met een grappige act. Jeroen Schippers van de Marinierskapel der Koninklijke Marine speelde onder begeleiding van het orkest voor de pauze een solo op bugel en na de pauze ging hij de strijd aan met zijn trompet in de "the bull fighter's song". Last minute kwam daar nog een andere solo bij wegens onverwacht uitval van soliste Irene Schippers-Kruik: Concerto for Horn van Mercadente. Een primeur, want nu werd dit solostuk op de bugel, ook wel flügelhorn genoemd, gespeeld.

De slagwerkgroep o.l.v. Ivo Kouwenhoven heeft verschillende mogelijkheden laten horen van slagwerk. Vroeger waren het alleen trommels, in de tegenwoordige tijd komt er veel meer bij kijken. Met het ten gehore brengen van de "Huldigingsmars" van Grieg heeft Harrie Bosch (red. dirigent van Ons Genoegen) een mooie felicitatie overgebracht voor de jubilerende vereniging. Met de beelden van Antarctica en de muziek van Carl Wittrock was duidelijk, dat beeld en geluid elkaar versterken. Ook bekende muziek passeerde de revue, zoals yesterday, mc arthur park en een medley van Queen. Het combo o.l.v. Jelle Mooy van Toledo speelde o.a. Arcade van Duncan, wat Jelle zelf speciaal gearrangeerd heeft voor de leerlingen. 

De bijna 300 bezoekers waren zeer lovend over het concert en als dank konden ze nogmaals luisteren naar "Copacobana" uitgevoerd door zowel de slagwerkgroep als het orkest. De gezellige avond is daarna voortgezet en tot in de late uurtjes bleef het feest in De Merel.

Via deze weg wil Ons Genoegen de sponsoren en iedereen die zich voor of achter de schermen heeft ingezet om er een geslaagde avond van te maken bedanken. Na een avond vele herinneringen te hebben gedeeld is het nu weer tijd om vooruit te blikken. Na de bijdrage aan het VPR-festival in Rozenburg 9 november aanstaande, gaat de vereniging in november verhuizen naar de nieuwe locatie van De Merel aan de W. de Waalstraat. Sinterklaas komt weer heel snel in het land en uiteraard horen daar ook de speculaaspoppen van Ons Genoegen bij!

Het orkest gaat zich verder voorbereiden voor de kerstsamenzang in de Welkomkerk 24 december. En uiteraard staat dan het nieuwe jaar alweer voor de deur met de winteruitvoeringen op 13 en 14 maart.

Ons Genoegen staat zeker niet stil na 115 jaar, maar gaat vol goede muzikale zin de toekomst in!

www.onsgenoegenrockanje.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768114&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227962&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>