Afbeelding

Ook Obs Het Overbos is nu een afvalvrije school

Actueel 506 keer gelezen

Oostvoorne - Een nieuw afvaleiland naast de school, GFT-bakjes in de schoolkeuken en papiermanden in elk lokaal, brooddozen en drinkbekers voor alle leerlingen en lessen over duurzaam omgaan met grondstoffen in het lespakket. Vanaf dinsdag 29 oktober is basisschool het Overbos in Oostvoorne officieel afvalvrij.

'Geef afval waarde'. Met deze campagne stimuleert gemeente Westvoorne sinds september vorig jaar huishoudens, verenigingen en scholen om afval meer gescheiden in te zamelen. Dat is nodig, omdat het restafval nog een te grote fractie bevat die geschikt is voor hergebruik. Bovendien zijn grondstoffen niet oneindig beschikbaar. De gemeente steunt dan ook graag scholen die het initiatief nemen afvalvrij te worden. Zo werken we samen aan een duurzaam Westvoorne. Obs het Overbos is de vierde school binnen gemeente Westvoorne die afvalvrij is.

Waardevolle grondstof

"Het is belangrijk dat leerlingen en ouders zich realiseren dat afval eigenlijk waardevolle grondstof is", vindt wethouder Lies van der Pol. Daarom is het goed om jonge kinderen de basis van afval scheiden uit te leggen. Door het op school toe te passen, leren kinderen het scheiden van afval aan. Zo gaan ze het vanzelfsprekend vinden om duurzaam met grondstoffen om te gaan. Gedurende lessen worden leerlingen ook bewuster gemaakt van het belang om duurzaam met grondstoffen om te gaan.

Afvaleiland

Sylvia Lodder, locatieleider van het Overbos, ontving met trots het vignet voor een 'afvalvrije school' uit handen van wethouder Van der Pol. Lodder is blij dat obs het Overbos zich afvalvrij mag noemen. Zij is ook erg tevreden over de aanleg van een nieuw afvaleiland naast de school. Op dit afvaleiland bevinden zich drie ondergrondse containers waarin glas, plastic verpakkingen, blik en drinkpakken (pmd) en papier- en karton gescheiden kunnen worden ingezameld. Ook staat hier een bovengrondse container voor textiel.

Vrolijke start

Het feit dat het Overbos nu een afvalvrije school is, werd op 29 oktober feestelijk ingeluid met vrolijk getrommel van 'De Vuilnismannen'. Daarna werd het afvaleiland door leerlingen in gebruik genomen. De rest van de dag stond in het teken van 'afval' en 'duurzaamheid'.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant