Afbeelding
Foto: © website Provincie Zuid Holland

Portrettenreeks oorlogsverhalen

Actueel 147 keer gelezen

Westvoorne - Op 5 mei 2020 viert Nederland dat ons land 75 jaar geleden is bevrijd en dat we sindsdien in vrijheid leven. De viering van dit speciale lustrum is van belang om aandacht te blijven besteden aan het feit dat vrijheid niet vanzelfsprekend is en om de slachtoffers te blijven gedenken.

De gemeente Westvoorne is benieuwd naar uw verhalen. Het belang van vrijheid, democratie en vrede voor iedereen moet levend gehouden worden. Niet alleen voor ons land en de ervaringen met de Tweede Wereldoorlog, maar ook hoe wij voor andere landen een rol hebben betekend om vrijheid te waarborgen. Vrijheid is van ons allemaal. Zij zijn benieuwd naar uw ervaringen, herinneringen en verhalen als u denkt aan de periode voordat ons land werd bevrijd of mogelijk heeft u zelf in een ander land geholpen om de vrijheid terug te krijgen. Zij maken graag een reeks portretten hiervan die vanaf januari 2020 gepubliceerd gaan worden.

Wilt u dit met hen delen?
Zij stellen dit zeer op prijs. Ze realiseren zich dat de verhalen over de Tweede Wereldoorlog uit eerste hand steeds zeldzamer zullen worden en wat zou het mooi zijn als we deze nu kunnen vastleggen. Graag horen zij uw verhaal. Dit kunt u doen door een mail te sturen naar gemeente@westvoorne.nl o.v.v. 75 jaar vrijheid. Zo kunnen we er gezamenlijk een mooie herdenking en viering van maken. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant