Afbeelding

Koppelbedden van de Roparun "goud" voor het Maasstad Ziekenhuis

Actueel 217 keer gelezen

Rotterdam - In het Maasstad Ziekenhuis worden de drie door de Roparun gedoneerde koppelbedden niet alleen gebruikt in de palliatieve zorg, maar ook in andere situaties waarbij mensen naast elkaar willen slapen. Het ziekenhuis is alle Roparunners dan ook erg dankbaar.

Een koppelbed is een verstelbaar bedframe met een matras dat aan elk ander bed kan worden vastgemaakt, zodat er een tweepersoonsbed ontstaat. Hierdoor kunnen naasten dicht bij elkaar liggen. Bijvoorbeeld tijdens de laatste levensfase. "Sommige mensen overlijden in ons ziekenhuis. Voor die mensen wil je graag een soort thuissfeer creëren. Dat lukt niet goed als hun naasten op een stretcher moeten slapen. Met de nieuwe koppelbedden van de Roparun lukt dat wel", zegt Petra Bos, Kwaliteitsfunctionaris van het Maasstad Ziekenhuis.

Dichtbij elkaar
De koppelbedden kunnen volgens Petra Bos ook andere patiënten een plezier doen. "Dit is goud voor ons ziekenhuis. We kunnen de koppelbedden in overleg met artsen en verpleegkundigen in zoveel situaties inzetten. Een kindje dat heel bang is, kan dicht bij de ouders liggen. Bij een onrustige patiënt kan de partner ernaast slapen. Het is heel mooi dat we dit nu kunnen aanbieden", besluit Petra Bos trots.

Lopen voor koppelbedden
De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam om geld in te zamelen voor projecten die het leven van mensen met kanker kunnen veraangenamen. Afgelopen jaar werd er door de meer dan driehonderd teams gelopen. Onder meer voor de koppelbedden.

Het Maasstad Ziekenhuis is onderdeel van de 'Coöperatie Zorg op Zuid'. Het werkt in dat kader intensief samen met het Ikazia Ziekenhuis, Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis en het Spijkenisse Medisch Centrum. Het Maasstad Ziekenhuis is tevens onderdeel van de Santeon groep, een landelijke samenwerking van zeven topklinische ziekenhuizen die het doel hebben de zorg steeds beter te maken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant