Afbeelding

De Strandvogels maken taartjes met de bewoners van pension 't Hart

Actueel 393 keer gelezen

De welpen van scouting De Strandvogels hebben afgelopen zaterdag cakejes versierd samen met de bewoners van pension 't Hart in de Leemgaarde. Dit deden zij in het kader van 100 jaar welpen. Dit jaar bestaan de welpen, de leeftijdsgroep van kinderen van 7-11, 100 jaar in Nederland. Dat is reden voor een feestje!

In 1910 werd in Nederland de eerste Scoutinggroep opgericht. In eerste instantie konden alleen jongens vanaf 11 jaar zich hierbij aansluiten. In de volgende jaren kwamen er steeds meer Scoutinggroepen in Nederland. Na de oprichting van de welpenspeltak in Engeland werden er in Nederland ook vergelijkbare speltakken opgericht. Vanaf 1920 zijn de welpen een officiële speltak in ons land.

Jubileumjaar

In het hele land vieren de welpen dit jaar daarom feest. Dat start met het aanbieden van een zelfgebakken taart aan hun burgemeester. Daarnaast worden er verschillende feestelijke activiteiten georganiseerd, zoals een themaweekend voor welpenleiding en een feestelijk Junglefestival in acht parken in Nederland. Om de vrijwillige leiding op weg te helpen om dit feest te vieren, hebben alle Scoutinggroepen een feestdoos ontvangen met daarin gadgets om het jaar extra feestelijk te maken.

Welpen

De welpen zijn de grootste leeftijdsgroep van Scouting. In totaal zijn er bijna 30.000 welpen in Nederland, die elke week uitdagende activiteiten beleven tijdens de bijeenkomsten van Scouting. De welpen spelen in het junglethema, gebaseerd op het verhaal van het Jungleboek. Samen met spelfiguren Mowgli en Shanti beleven ze allerlei avonturen in de jungle. Welpen spelen bijvoorbeeld spannende bosspellen, oefenen met koken en doen creatieve programma's. Ook gaan de welpen één keer per jaar op kamp, waar ze uitdagende spellen doen en veel leren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant