Afbeelding
Fotocredits: AvroTros

Eurovisie Songfestival Rotterdam afgelast

wo 18 mrt 2020, 15:16 Actueel

Het Eurovisie Songfestival 2020, dat op 12, 14 en 16 mei in Rotterdam Ahoy zou worden gehouden, gaat niet door. Op grond van de maatregelen die de Nederlandse en buitenlandse overheden hebben genomen heeft de EBU (European Broadcasting Union) besloten dat het Eurovisie Songfestival 2020 niet kan plaatsvinden.

De EBU geeft als aanleiding het belang van de gezondheid van artiesten, medewerkers, fans en bezoekers, alsook de situatie in Nederland, Europa en de wereld. De drie organiserende omroeporganisaties (NPO/NOS/AVROTROS) en de Gemeente Rotterdam hebben alle begrip voor deze moeilijke beslissing.

In deze buitengewone tijden zijn garanties niet te geven; maar het is zowel voor de organisatie als de betrokken omroepen en voor de Gemeente Rotterdam het meest logische scenario als het 65ste Eurovisie Songfestival op een ander moment alsnog in Nederland plaatsvindt. Wat de organisatie betreft is én blijft Rotterdam de gaststad voor het eerstvolgende Eurovisie Songfestival en Rotterdam bereid is deze rol ook in 2021 op zich te nemen.

Afbeelding

Uit de krant