Afbeelding

Veilig Verkeer Nederland stelt het VVN-verkeersexamen uit

za 21 mrt 2020, 10:27 Actueel

Tot en met 6 april a.s. zijn de scholen gesloten. Het VVN Verkeersexamen waaraan jaarlijks 200.000 kinderen en ruim 90% van de basisscholen deelnemen wordt uitgesteld. De geplande data van 30 maart, 31 maart en 2 april komen te vervallen. Zodra er meer duidelijkheid is over het verloop van het coronavirus maakt Veilig Verkeer Nederland nieuwe data bekend.

Het theoretisch Verkeersexamen zal in ieder geval niet eerder dan juni plaatsvinden, om scholen en kinderen voldoende voorbereidingstijd te geven. Het VVN praktisch Verkeersexamen wordt in Nederland door diverse partijen georganiseerd. Zij adviseren organisatoren om alle praktische verkeersexamens in de hele maand april te annuleren en, indien mogelijk, uit te stellen. Dit geldt ook voor de fietscontroles.

Waarom de hele maand april?
Hoewel de scholen op dit moment tot en met 6 april gesloten zijn, is nog onduidelijk wat er daarna gaat gebeuren. En als we te snel alweer een praktisch Verkeersexamen organiseren, hebben de kinderen ook weinig tijd gehad om te oefenen en scholen om de lessen weer op te starten. Zodra er duidelijkheid is wanneer de scholen weer volledig opgestart zijn, kan er
een nieuwe datum worden geprikt. Het is ook mogelijk om de praktische examens in september of oktober te plannen, aan het begin van het nieuwe schooljaar. Zij vragen de scholen zoveel mogelijk alvast de route voor het praktisch verkeersexamen te delen met de ouders, zodat kinderen de route kunnen met hun ouders kunnen oefenen.

Thuis aan de slag met verkeer
Hoewel de verkeerslessen op school niet doorgaan kunnen de kinderen thuis prima aan de slag met verkeer. Ze hebben de verkeerslessen voor groep 4 t/m 8 klaargezet op VVN.NL/VERKEERSLES-THUIS. Leuk en leerzaam voor de kinderen om dat juist in deze periode te doen. Hoewel de datum nog niet bekend is, kunnen kinderen natuurlijk best al gaan
oefenen! Dit kan  op EXAMEN.VVN.NL/OEFENEN. Daarnaast moedigen zij de scholen aan om de route van het praktisch Verkeersexamen alvast delen met kinderen en ouders.

Hoe gaat het online oefenen in zijn werk?
Wij zetten het op een rij. Kinderen kunnen verder oefenen op de EXAMENSITE. Ze bieden daar de belangrijkste theorie aan, een kennisquiz met variabele vragen en drie oefenexamens.
Onderstaande link geeft gedetailleerde informatie:
https://vvn.nl/nieuws/vvn-verkeersexamen-uitgesteld-online-lessen-beschikbaar
 

Uit de krant