Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Tijdelijke landingsplek voor helikopter bij het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis

zo 29 mrt 2020, 08:34 Actueel

Dirksland - Het Van Weel Bethesda Ziekenhuis in Dirksland heeft vanaf maandag 30 maart een tijdelijke helikopterslandingsplek. Hierdoor is het mogelijk patiënten snel te vervoeren naar andere ziekenhuizen, als er capaciteitsproblemen zijn.

Vervoer per ambulance of mobiele intensive care unit kost soms te veel tijd. Dan is het noodzakelijk om een helikopter in te zetten. Een tijdelijke landingsplaats voor helikopters bij het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis zorgt ervoor dat patiënten snel naar verschillende andere ziekenhuizen in Nederland kunnen worden overgeplaatst, mocht het aantal patiënten sterk toenemen.

De landingsplek is op het parkeerterrein om ruimte te creëren zijn enkele bomen weggehaald. Tijdens het landen en opstijgen van een helikopter is veiligheid zeer belangrijk daarom worden bij de landingsplek speciaal hiervoor opgeleide beveiligers ingezet. Om gevaarlijke situaties te voorkomen is omwonenden gevraagd niet te komen kijken bij het opstijgen en landen van een helikopter.

"We realiseren ons dat de aanleg van een landingsplaats voor een helikopter niet ideaal is in een woonwijk. Echter, het is in deze tijd van levensbelang voor patiënten. Daarom vertrouwen wij op ieder begrip" zo laat het woordvoerder van het ziekenhuis weten. 

Uit de krant