Afbeelding
Foto: Theo Rolfast

Oprichter Farm Frites Gerrit de Bruijne overleden

Actueel 826 keer gelezen

Oudenhoorn - Gerrit de Bruijne, oprichter van Farm Frites, is afgelopen zondag 29 maart op 86-jarige leeftijd overleden. Gerrit de Bruijne richtte Farm Frites op in 1971 en bouwde het bedrijf uit tot een grote speler op de Nederlandse en internationale markt van diepgevroren aardappelproducten. Gerrit de Bruijne heeft ook een stap gezet in de zuivelindustrie. In 1998 startte hij met Farm Dairy in Lelystad voor de levering van dagverse zuivel aan de retail.

De Bruijne begon zijn bedrijf in een schuur achter de boerderij aan de Molendijk in Oudenhoorn door zelf frites te produceren. De frites werd vervolgens bezorgd bij de snackbars in de omgeving en op de Zuid-Hollandse eilanden. Gerrit de Bruijne bouwde zijn eerste frietfabriek in Oudenhoorn. Farm Frites is in de jaren daarna uitgegroeid tot producent van diepgevroren aardappelproducten met wereldwijd zo'n 1500 medewerkers. Het concern is actief met de aardappelteelt- en verwerking in onder meer Nederland, België, Polen, Egypte, Argentinië en China. Gerrit de Bruijne was een ondernemer in hart en nieren met een enorme pioniersgeest. Farm Frites is een familiebedrijf gebleven met zoon en opvolger Piet de Bruijne aan het roer. Hij zet de nalatenschap van zijn vader voort. 

Sport
Farm Frites draagt haar naam als sponsor zowel regionaal als internationaal ook uit in de sport met diverse sportevenementen. In de wielersport wordt jaarlijks in Rockanje de Farm Frites Strandrace verreden. In het verleden was het fritesconcern uit Oudenhoorn vanaf 1996 tot en met 2002 hoofdsponsor van een WorldTour formatie. Onder leiding van manager Cees Priem kwam TVM-Farm Frites in 1996 uit met renners als Maarten den Bakker, Peter van Petegem, Steven de Jongh, Jeroen Blijlevens, Servais Knaven, Tristan Hoffman en Bart Voskamp. Farm Frites was op het hoogste wielerniveau voor het laatst actief in het seizoen 2002 met Domo-Farm Frites onder leiding van Patrick Lefevere en met renners als Johan Museeuw, Richard Virenque, Frank Vandenbroucke, Léon van Bon, Axel Merckx, Jeroen Blijlevens, Servais Knaven, Nick Nuyens, Koos Moerenhout, Bram Tankink, Johan Vansummeren, Jans Koerts en Max van Heeswijk.

Farm Frites was vanaf 1999 tot en met 2004 ook hoofdsponsor van de vouwenploeg Farm Frites-Hartol met als uithangbord Leontien van Moorsel, die tijdens de Olympische Spelen van Sydney 2000 (drie keer goud) en Athene 2004 (één keer goud) vier Olympische titels behaalde.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant