Afbeelding

Volley Voorne dames 1 promoveert naar 1e klasse

wo 8 apr 2020, 11:31 Actueel

Door de Coronaperikelen zag de Nederlandse Volleybal Bond zich genoodzaakt een streep te zetten door de lopende competities. Voor de dames van Voorne een hard gelag. Met nog 5 wedstrijden te gaan hadden ze een voorsprong van 14 punten op de naaste belager. Deze week kwam dan toch het verlossende woord van de bond. Dames 1 promoveert!

De doelstelling voorafgaand van dit seizoen was duidelijk. Promoveren en het liefst direct door kampioen te worden in de 2e klasse A. Al vanaf de eerste wedstrijden werd duidelijk dat de Voornse dames zich bovenin de rangschikking zouden gaan begeven. Na een mooie reeks overwinningen, werd er helaas verloren van de directe concurrent Hou Stand. Echter lieten de dames zich niet gek maken en zorgde ervoor dat zij in de winterstop al lijstaanvoerder waren. De eerste wedstrijd na deze winterstop werd gelijk aangetreden tegen ditzelfde Hou Stand. Deze keer ging de wedstrijd wel naar de vrouwen van Voorne. In de resterende wedstrijden zou zelfs een gat worden geslagen van maar liefst 14 punten naar de nummer 2.

21 maart moest het dan gaan gebeuren… Kampioen worden. Helaas kennen we allemaal de uitkomst van dit seizoen. 18 maart maakte de bond bekend dat dit seizoen niet zal worden uitgespeeld en dat er geen kampioenen aangewezen zullen worden. 2 weken zaten de dames in onzekerheid waar ze volgend jaar zouden uitkomen. 31 maart kwam dan eindelijk de bevestiging. Geen kampioen, maar wél promotie. Dik en dik verdiend dames!

Uit de krant