Afbeelding

Dodenherdenking in Westvoorne zonder publiek

Actueel 277 keer gelezen

Westvoorne - Door de maatregelen in het kader van het coronavirus was het dit jaar helaas niet mogelijk om dodenherdenking te organiseren zoals we dit gewend zijn. En dat nog wel in het jaar dat we 75 jaar vrede en vrijheid herdenken en vieren. Er waren zoveel mooie plannen.

De Stichting Herdenking Oorlogsslachtoffers Oostvoorne en het Comité Herdenking '40-'45 Rockanje besloten daarom om in de drie kernen van Westvoorne op een andere manier aandacht te besteden aan de herdenking. In alle drie de kernen werd de Taptoe geblazen, de vlag halfstok gehesen en kransen en bloemen gelegd. Door de maatregelen rondom het coronavirus kon daar helaas geen publiek bij aanwezig zijn.

Overdag legden twee comitéleden bloemstukken bij de fusilladeplaatsen nabij de Tweede Slag en aan de Blindeweg. Op de Colinslandsedijk in Tinte werd aan het begin van de avond eerst de Taptoe geblazen in aanwezigheid van burgemeester De Jong en een lid van het comité. Hierna werd twee minuten stilte in acht genomen. Daarna werden bij de geallieerde graven op de begraafplaats in Oostvoorne bloemen gelegd. Bij het monument van de heer Van der Meer werd eveneens de Taptoe geblazen, alsook twee minuten stilte gehouden. De burgemeester legde daarna samen met een lid van de stichting een krans en bloemen. Als laatste werd om 19.30 uur de Taptoe geblazen op de begraafplaats Maria Rust in Rockanje. Na de twee minuten stilte legde de burgemeester samen met een lid van het comité een krans en bloemen. Ook werden bloemen gelegd op de graven van de geallieerden.

Burgemeester De Jong heeft een videoboodschap ingesproken en ook van de kransleggingen is video gemaakt. Beide video's zijn via de website en social mediakanalen van de gemeente Westvoorne te zien. Op deze wijze hoopt de gemeente toch een waardige invulling te hebben geven aan de herdenking van de oorlogsslachtoffers in deze bizarre en onwerkelijke tijd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant