Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Klein feestje op 5 mei voor bewoners verzorgingshuizen Voorne-Putten

Actueel 244 keer gelezen

Vierpolders -  Je zult maar door een echte dj uit je bed worden gehaald. Dat overkwam de bewoners van de Catharinahoeve in Vierpolders. Nadat ze even op gang moesten komen werd het 's morgens vroeg al gauw een feestje samen met dj Rob die vanuit een retro Volkswagen bus de favoriete muziek van de bewoners draaide. En niet alleen voor de bewoners van de Catharinehoeve maar ook voor de bewoners van 12 huizen voor (jonge) verstandelijk beperkte mensen op Voorne-Putten was het op deze bijzondere Bevrijdingsdag even feest.

Zij hadden de muziek mogen uitkiezen en mochten ook verzoeknummers aanvragen. Er werd uit volle borst meegezongen met de veelal Nederlandse liedjes en er werd vol overgave gedanst, van polonaise tot sirtaki. Diverse lokale ondernemers ondersteunden deze actie. De bewoners werden bovendien getrakteerd op heerlijke soesjes van bakkerij Klok. Elk huis kreeg nog een spel geleverd door speelgoedwinkel Top1Toys en 1 huis kreeg in plaats daarvan mooie lavendelplanten gesponsord door hovenier en Rotarylid Frank Meeuws. De lunch voor de dj werd verzorgd door Slagerij Van Oldenbarneveld, het diner door Pizza Fresca. Voorne TV, LinQ Media en Groot Hellevoet waren aanwezig om een verslag te maken. Uiteraard werden de maatregelen van het RIVM gevolgd.

Voor de instellingen met verstandelijk beperkte bewoners zijn de regels in verband met het coronavirus erg streng. Vaak begrijpen zij niet waarom de dagbesteding is gestopt en waarom zij hun familie niet mogen zien. Acht Serviceclubs op Voorne-Putten (Rotary Hellevoetsluis, Rotary Brielle, Rotary Westvoorne, Agoraclub 8 Voorne Putten eo, Lionsclub Voorne-Putten, Lionsclub De Bernisse, Ladies' Circle 40 Voorne en Soroptimistclub Voorne-Putten en Rozenburg) trokken zich hun lot aan en sloegen de handen ineen. In een paar weken tijd werd deze actie georganiseerd. De vertegenwoordigers van de genoemde clubs vergaderden in de afgelopen weken drie maal via Zoom. De taken werden verdeeld en binnen no-time was alles geregeld en bekostigd.

"Het was fantastisch om te zien hoe snel en hoe gemakkelijk alle clubs dit oppakten', zegt Onno Teders, initiatiefnemer en lid van Rotaryclub Hellevoetsluis, moe maar voldaan aan het eind van de dag. "Met de inbreng en goede ideeën van iedereen was deze dag zo geregeld. Samen zijn we sterk en kunnen we deze mensen even een vrolijke afleiding geven in deze voor hen moeilijke tijd. Vooral ook om te laten zien dat ze niet vergeten worden. Het is hartverwarmend om te zien hoe blij ze zijn en hoe ze allemaal zingen en dansen. Daar word je zelf blij van en het geeft je energie." Dj Rob van www.volkswagenbusje.com is ook verheugd dat hij een bijdrage heeft kunnen leveren aan deze leuke actie. De clubs zijn blij met deze samenwerking en hopen dat deze in de toekomst voortgezet kan worden. Ook de overige serviceclub van het eiland kunnen zich aansluiten.

Uit de krant