Net als eerder bij de Lodderlandsedijk in Rockanje worden kassen gesloopt voor woningen (archieffoto: Jos Uijtdehaage)
Net als eerder bij de Lodderlandsedijk in Rockanje worden kassen gesloopt voor woningen (archieffoto: Jos Uijtdehaage)

Laatste glas buitengebied wijkt voor stenen

Actueel 479 keer gelezen

Westvoorne – De sanering van het glas in het buitengebied van Westvoorne is bijna ten einde. Het laatste glas maakt de komende jaren plaats voor stenen.

De gemeente Westvoorne bereikt dit jaar met de laatste zes tuinders een overeenkomst. Er verdwijnt 2,7 hectare meer glas dan gepland. De komende jaren verschijnen 61 huizen in de plaats van het glas.

Voornes Plantenkwekerij is een belangrijke speler in de laatste fase van het langslepende dossier. Het glastuinbouwbedrijf aan de Torenweg in Rockanje verdwijnt. Op die locatie komen dertien woningen. Ook wordt een klein natuurgebied aangelegd tegen de kant van de Vleerdamsedijk.

Voornes Plantenkwekerij wordt voortgezet in het glasintensiveringsgebied in Tinte. In dit gebied voor tuinders gaat het bedrijf verder met minimaal 10 hectare aan glas.

Hoefweg/Valweg

Het dagelijks bestuur van de kustgemeente hoopt de omvangrijke saneringsoperatie met een positief saldo van 7 ton te kunnen sluiten. Dan moet wel de locatie Hoefweg/Valweg in Oostvoorne voor woningbouw worden ingezet. De opbrengst van de verkoop van dertig bouwkavels is geschat op 2,5 miljoen euro.

De sanering ging op vrijwillige basis. Wethouder Bert van der Meij (Partij Westvoorne) schat in dat ruim 3 hectare glas niet verdwijnt. Glastuinders houden ruim 21 hectare aan papieren glasrechten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant