Afbeelding

Meer woninginbraken in laatste weken 2015

Actueel 532 keer gelezen

Regio - In de laatste twee weken van 2015 is er in onze regio meer ingebroken dan in de periode daarvoor. "Dit is doorgaans gebruikelijk voor de tijd van het jaar", laat de politie weten.

Het gaat om zeven woninginbraken en vier pogingen daartoe. Woningen in Hellevoetsluis, Rozenburg, Vierpolders, Oostvoorne, Nieuwe-Tonge en Goedereede moesten het ditmaal ontgelden. De meeste inbraken vonden plaats in de namiddag- en avonduren.

Overlopen
Bij een inbraakpoging in Rozenburg op eerste kerstdag zijn aan het begin van de avond twee jonge mannen overlopen door iemand die thuis kwam. De inbrekers namen gelijk de benen. Ze hadden de slotplaat aan de achterzijde van de woning al verbroken. Later meldde zich een getuige, die een paar staten van deze inbraak een auto had gezien waarvan de inzittenden zich verdacht gedroegen. Het bleek dat het signalement van één van deze inzittenden overeen kwam met een van de daders van deze inbraakpoging. Gelukkig had men een kenteken genoteerd van de auto. De politie onderzoekt de zaak.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant