Afbeelding

De Rockanje school in Ghana wenst u een gelukkig Nieuwjaar!

Actueel 333 keer gelezen

Rockanje/ Ghana - Het jaar 2015 ligt weer achter ons. Met dankbaarheid kijken we terug naar alles wat er op de school is gebeurd. Zonder onze sponsors en donateurs zouden we niet zulke mooie resultaten bereikt hebben.

Daarom wil het bestuur van Stichting Old Tafo en de Rockanjeschool in Ghana iedereen bedanken die deze bijzondere school heeft gesteund. Door uw hulp konden meer dan 1700 kinderen onderwijs ontvangen. In het afgelopen jaar hebben 55 jongens en 45 meisjes met succes hun diploma Junior Highschool gehaald en velen van hen studeren door op een Senior Highschool in de stad Kumasi. Dank zij de boeren en tuinders van Westvoorne die hun planten, groenten en fruit gratis ter beschikking stelden, werd de Bos en Burchtfair dit jaar weer een groot succes. Van de opbrengst konden we voor de school een lichtmotor ( aggregaat) kopen. In Ghana valt de stroom regelmatig uit met gevolg dat ook de computers uitvallen. In de keuken moet dan regenwater gebruikt omdat de waterpomp niet meer werkt. Deze ongemakken zijn nu gelukkig verholpen.

Hulde aan de families Varekamp en Molenaar die alles zo goed georganiseerd hadden. Dank ook aan de Gemeente Westvoorne voor de jaarlijkse subsidie voor het onderhoud van de school. Hierdoor kregen de school en enkele klaslokalen weer een verfbeurt en werden reparaties aan het dak verricht. In maart organiseerde de Rotary club Brielle-Voorne-Putten, het " Groot Dictee". De opbrengst werd verdeeld over 2 goede doelen. De Rockanjeschool als hoofddoel ontving € 12.000,- Alle sponsors en vrijwilligers nogmaals hartelijk bedankt!. Met dit geld kon een tweede verdieping gebouwd worden op het reeds bestaande Westvoorne Technisch Jeugdcentrum. Hier zullen de leerlingen die niet verder kunnen studeren op een Highschool, een beroep kunnen leren, zodat ook zij zich later in de maatschappij kunnen redden.

Onze voorzitter Jaap Varekamp en zijn zoon Jan, brachten begin november een bezoek aan de school . Zij inspecteerden ook de bouw van de nieuwe school in het nabijgelegen dorp Mampongteng. Door een gulle gift van de Rabobank Voorne- Putten Rozenburg, van € 15..000,- kunnen de eerste drie klaslokalen van de basisschool afgebouwd worden. In september van dit jaar zullen kinderen van Mampongteng en de dorpen rondom, hier les krijgen. Het is de bedoeling, deze school ieder jaar uit te breiden met enkele nieuwe lokalen.

Dit jaar, is een bijzonder jaar, want in september zal de Rockanjeschool haar 20 jarig bestaan vieren. Het zal een groot feest worden. U zult er dit jaar beslist meer van horen. Graag zouden wij u meer willen vertellen, daar is nu geen ruimte voor. Op onze website www.roclanjeschool.com kunt u het laatste nieuws lezen en foto's bekijken. Rest ons nog om u allen een heel gelukkig en gezond Nieuw Jaar te wensen en wij hopen dat u ook dit jaar de Rockanjeschool blijft steunen. Met dank en vriendelijke groeten,

Bestuur Stichting Old Tafo en Rockanjeschool in Ghana.


 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant