Remy Vasseur, Martijn de Kok en Michiel Bovendeert (v.l.n.r.) vormden het podium bij de mannen op de Halve van Westvoorne. * Foto: Wil van Balen.
Remy Vasseur, Martijn de Kok en Michiel Bovendeert (v.l.n.r.) vormden het podium bij de mannen op de Halve van Westvoorne. * Foto: Wil van Balen.

Martijn de Kok prolongeert zege in 'Halve Westvoorne'

Actueel 454 keer gelezen

OostvoorneMartijn de Kok prolongeerde zijn zege van vorig jaar in de Halve van Westvoorne.

De Kok scherpte zijn winnende tijd van vorig jaar met ruim een minuut aan tot 1.16.01 en was een dikke minuut sneller dan nummer twee, Michiel Bovendeert uit Vlaardingen, die 1.17.16 nodig had om de ruim 21 kilometers over strand en door duin af te leggen. De Zeeuwse triatleet Remi Vasseur finishte als derde in 1.18.25. Ook Vanessa Hartman prolongeerde haar titel. Met een tijd van 1.30.31 dwas ze oppermachtig bij de vrouwen.

Aantrekkelijk
De tweede Halve Marathon van Westvoorne voerde de deelnemers over een aantrekkelijk parcours. Start en finish waren bij paviljoen De Duinrand aan de Oostvoornse Strandweg gesitueerd. De lopers werden weggeschoten richting Rockanje om via het Sipkerslag, de Noorddijk, de Rockanjese Duinzoom en de Rondeweiweg bij slag De Pan over het strand de terugweg naar paviljoen De Duinrand af te leggen.

Uitslagen:
21,1 km mannen:
1. Martijn de Kok (Heinkenszand) 1.16.01, 2. Michiel Bovendeert (Vlaardingen) 1.1.17.16, 3. Remi Vasseur (Vlissingen) 1.18,25, 4. Folkert van der Krol (Puttershoek) 1. 20.46, 5. Aart-Pieter Baan (H-I-Ambacht) 1.20.52; vrouwen: 1. Vanessa Hartman (Brielle) 1.30.31.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant