De oude glorie van Rockanje en de huidige selectie gebroederlijk bijeen. Foto: Wil van Balen.

Nieuwjaarsduel Rockanje: spanning op Drenkeling

Actueel 521 keer gelezen

Rockanje - Afgelopen zaterdag eindigde de traditionele nieuwjaarswedstrijd tussen de huidige selectie van voetbalclub Rockanje en een team van spelers uit het roemruchte verleden van de club van sportpark Drenkeling, in een 3-1 overwinning voor de huidige selectie.

Het duel, dat twee keer 30 minuten duurde, stond onder leiding van de heer Arie Langendoen. Beide ploegen kregen kansen. De veteranen konden aantreden met een fitte selectie. Bijna alle spelers van het 'oude elftal' maken nog wekelijks hun opwachting in een lager elftal bij Rockanje.

Oliebollenmatch
De mannen van trainer Vuik moesten dus aan de bak in deze oliebollenmatch. Het waren de jonge honden die voor rust op een voorsprong kwamen door een goal van gelegenheidsspits Michael Vos. Maar vlak voor rust verzilverde Rob Poldervaart dan toch een van de vele grote kansen die hij die helft al had gekregen: 1-1.

Showkeeper
Na de pauze konden de trainers Peter Burggraaf en John van der Toorn van de 'oudjes' niet voorkomen dat de jonge spelers de wedstrijd beslisten. De 2-1 kon worden binnen geschoten door Vince Keller, waarna Raymond Schruijer met een prachtige kopbal voor de 3-1 tekende. Beide keren was het voor showkeeper Eland onmogelijk de bal te stoppen.

Het elftal van de Oudgedienden stond dit jaar onder leiding van Peter Burggraaf en John van der Toorn en bestond uit de volgende spelers:

Dennis vd Pol, Jean-Paul vd Meer, Jelle Zuidema, John Smit, Joost Verburg, Kevin Schouten, Michiel van Linschoten, Ralph vd Velden, Raymond Schruijer, Richard Molengraaf, Rob Poldervaart, Sander vd Pol, Ruben Eland en Wouter van Linschoten