Afbeelding

Voortgang ambtelijke fusie Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne

wo 2 nov 2016, 16:34 Actueel

Brielle - De colleges van Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne hebben op dinsdag 1 november op advies van de stuurgroep Voortaan Voorne besloten de planning van de besluitvorming over de ambtelijke fusie bij te stellen.

Die bijstelling is nodig om een zorgvuldig besluit over het bedrijfsplan te kunnen nemen. Het plan is voor het overgrote deel klaar, maar met name op de thema's P&O en ICT ontbreken nog elementen die belangrijk zijn om tot een volledig bedrijfsplan te komen. De drie colleges stellen zorgvuldigheid boven snelheid en zijn het daarom eens met het advies om de planning bij te stellen. Dit betekent niet dat de beoogde ingangsdatum van 1 januari 2018 in het geding is.

Het bijstellen van de planning betekent dat het voorgenomen besluit over het bedrijfsplan niet nu, maar in de komende maanden genomen wordt. Dat voorgenomen besluit wordt vervolgens voor advies aan de Ondernemingsraden voorgelegd, voordat het ter besluitvorming naar de gemeenteraden gaat. De verwachting is dat de gemeenteraden in het voorjaar van 2017 het definitieve besluit over de fusie nemen.

Uit de krant