Afbeelding

'Recreatieseizoen badstrand duurt twee maanden langer'

Actueel 251 keer gelezen

Rockanje – Parkeren voor het strand in Rockanje wordt in de maanden juni en september een stukje duurder. De Westvoornse gemeenteraad stelt binnenkort de nieuwe tarieven vast.

Van tien uur 's ochtend tot zes uur 's avonds moeten bezoekers van het Rockanjese badstrand in het recreatieseizoen betaald parkeren. De afgelopen twee jaar gold voor de maanden april, mei, juni, september en oktober nog het laag tarief. Een uur parkeren kost dan een euro. Een dag 3 euro. Als het aan het dagelijks bestuur ligt geldt voor de maanden juni en september vanaf 2017 het hoog tarief. Het uurtarief wordt dan 1,25 euro en het dagtarief 5 euro. De verhoging is omdat juli en augustus steeds meer niet alleen maar de klassieke vakantiemaanden zijn. Het recreatieseizoen wordt steeds meer verlengd. Ook de parkeervergunning wordt om die reden duurder. De kaart wordt verhoogd met een tarief van 37,50 naar 45 euro.

Tegelijkertijd wordt het niet-betalen voor een parkeerplaats iets strenger bestraft. De boete gaat omhoog van 55 naar 58 euro.

Uit de krant