Arie Bravenboer legt de bal op de stip voor de strafschop waaruit hij Rockanje op 1-0 zet in de thuiswedstrijd tegen Hekelingen. * Foto: Wil van Balen.

Hekelingen neemt punten mee in derby bij Rockanje

Actueel 183 keer gelezen

Rockanje – In de derby tussen Rockanje en Hekelingen, die zich afgelopen zaterdag op sportpark Drenkeling in Rockanje afspeelde, was Hekelingen de gelukkigste ploeg: 1-3.

Beide ploegen waren tegen elkaar opgewassen. De eerste actie die deze middag voor enig gevaar zorgde was voor Hekelingen, een vrije trap vanaf zo'n 20 meter bleef echter zonder gevolgen. Halverwege de eerste helft mocht Arie Bravenboer een vrije trap nemen,maar die stuitte op de binnenkant van de paal. Vlak voor rust was het Rockanje doelman René van der Meiden die zijn ploeg voor een achterstand behoedde. Het venijn zat in de staart van de eerste helft. In de tweede minuut van de extra tijd kreeg Rockanje een onverwachte meevaller.

Handsbal
Scheidsrechter de Vos zag een handsbal en deponeerde de bal op de stip. Een beslissing die nogal wat discussie opriep. Arie Bravenboer trok zich daar niets van aan en zorgde ervoor dat Rockanje met een 1–0 voorsprong de rust in kon. Na rust zocht Hekelingen uiteraard de aanval om te proberen de achterstand goed te maken. Dat lukte in de 65e minuut, ook al werd er gescoord in buitenspelpositie: 1-1. Vijf minuten voor tijd werd het 1-2. Koploper GHVV, dat van Abbenbroek won, heeft nu aan één zege genoeg om de eerste periodetitel binnen te slepen.