Afbeelding

Wethouder moet bewoners voor 1 februari aanbod doen

Actueel 386 keer gelezen

Rockanje - Wethouder Paméla Blok (Inwonersbelang Westvoorne) moet voor 1 februari met een oplossing komen voor het snippergroen in Rockanje. Dat draagt de gemeenteraad haar op.

Het gaat om de eigenaren van singelpercelen in Rockanje. Tussen de toenmalige gemeente Rockanje en de eerste bewoners is ooit een gebruikersovereenkomst afgesloten voor de laatste meters grond van hun tuin tot aan de singel. Dat stuk is nog eigendom van de gemeente.

De gemeenteraad nam vorige week een motie aan. De huidige bewoners van de singelwoningen moeten snel duidelijkheid krijgen. Over twee maanden moeten ze een voorstel krijgen voor het kopen of huren van het stuk grond. Ook kunnen ze een beroep doen op verjaring of de grond teruggeven. De gemeenteraad houdt vooralsnog vast aan de twintig jaar verjaringstermijn van 'ingepikte' gemeentegrond. De vereniging Snippergoen zou echter het liefst zien dat de gemeente de mildere juridische lijn hanteert en dat bewoners al na tien jaar een beroep kunnen doen op verjaring.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant