Afbeelding

Klokken Dorpskerk blijven twee minuten lang luiden

Actueel 461 keer gelezen

Oostvoorne - Omwonenden van de Dorpskerk in Oostvoorne blijven voorlopig last hebben van herrie. De klokken luiden nog steeds twee minuten.

Het dagelijks bestuur van de kustgemeente wil het drie maal daags luiden van de kerkklokken terugbrengen tot een minuut. Nu luiden om acht uur 's ochtends, twaalf uur 's middags en zes uur 's avonds de klokken twee minuten. Veel te veel, vinden omwonenden van de kerk. Uit onderzoek van de DCMR bleek dat de geluidswaarden met 12 tot 14 decibel door het luiden van de klokken worden overschreden.

Wethouder Paméla Blok (Inwonersbelang Westvoorne) wil met dit 'compromis' de Oostvoornaars tegemoet komen. De oppositiepartijen in de gemeenteraad vinden echter dat er onvoldoende is gekeken naar de mogelijkheden om het geluid te dempen. Ze hebben er moeite mee om met iets in te stemmen dat eigenlijk niet mag. 'Er blijft nog steeds een overschrijding,' stelt PvdA-raadslid Regina Roggeveen.

Door de afwezigheid van enkele raadsleden en doordat een raadslid van de coalitie tegen het terugbrengen tot een minuut stemde staakten de stemmen met zes tegen zes. Deze maand neemt de gemeenteraad daarom opnieuw een besluit over het luiden van de klokken.

Foto: Jos Uijtdehaage

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant