Afbeelding

Futureland genomineerd voor 'Leukste uitje van Zuid-Holland'

Actueel 36 keer gelezen

Maasvlakte - Futureland op de Maasvlakte is genomineerd voor 'Leukste uitje van Zuid-Holland'. In totaal zijn tien uitjes in de race voor deze titel. De regio Rotterdam is hierbij goed vertegenwoordigd.

Tijdens de ANWB-verkiezing voor het leukste uitje brachten ANWB-leden in totaal 50.000 stemmen uit op het uitje dat zij het meest waarderen, zowel voor de landelijke als provinciale verkiezing. Wie de winnaars zijn, wordt bekend gemaakt op dinsdag 10 januari 2017 tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Jaarbeurs in Utrecht. De top 10 van genomineerde uitjes in Zuid-Holland (in willekeurige volgorde):

Futureland op de Maasvlakte Rotterdam
Miniworld Rotterdam in Rotterdam
Wellnessresort Elysium in Bleiswijk
De Mekkerstee in Ouddorp
Vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn
Plaswijckpark in Rotterdam
Naturalis in Leiden
Mariniersmuseum in Rotterdam
Archeon in Alphen aan den Rijn
SnowWorld Zoetermeer in Zoetermeer

Landelijk
Voor de landelijke verkiezing van het 'Leukste uitje van Nederland' nomineerde de ANWB 28 uitjes. Diergaarde Blijdorp, het Mauritshuis, Madurodam, Attractiepark Duinrell en de Euromast dingen mee naar de eerste prijs in de landelijke verkiezing. De ANWB organiseert de verkiezing van het 'Leukste uitje van Nederland' voor de zevende keer. Vorig jaar werd  Wellnessresort Elysium het 'Leukste uitje van de provincie Zuid-Holland'. De Apenheul in Apeldoorn werd het 'Leukste uitje van Nederland'. De verkiezing van het 'Leukste uitje' is onderdeel van het Land van ANWB. Op www.landvananwb.nl zijn duizenden verrassende dagjes uit te vinden. Dankzij de inbreng van bezoekers is en blijft het Land van ANWB dé plek waar iedereen in Nederland het perfecte dagje of avondje uit of weekend weg vindt.

Uit de krant