De organisatoren halen opgelucht adem: ze mogen de melkbussen laten knallen op oudejaarsdag in Rockanje!
De organisatoren halen opgelucht adem: ze mogen de melkbussen laten knallen op oudejaarsdag in Rockanje!

Carbidschieten op oudejaarsdag gaat door!

Actueel 370 keer gelezen

Rockanje - De organisatoren van het carbidschieten op oudejaarsdag in Rockanje kunnen na een spannende week weer opgelucht ademhalen. De rechter heeft vrijdag bepaald dat het evenement gewoon door kan gaan.

Afgelopen week diende een kort geding tegen de vergunning van de gemeente Westvoorne die was verleend voor dit evenement dat al jaren plaats vindt op oudejaarsdag tussen 12.00 en 18.00 uur op de parkeerplaats bij de Eerste Slag in Rockanje. Het protest was dat het schieten met de melkbussen overlast zou veroorzaken voor de natuur en de dieren in het nabij gelegen stiltegebied. De rechter was echter van mening dat deze traditie niet schadelijk is, mede omdat uit onderzoek van de DCMR Milieudienst Rijnmond is gebleken dat het allemaal wel meevalt met de overlast.

Discussie
Afgelopen dinsdag ging het er tijdens een raadsvergadering in de gemeente Westvoorne ook al heftig aan toe over deze kwestie. De oppositiepartijen vonden namelijk dat burgemeester Peter de Jong naar een alternatieve locatie had moeten zoeken. Dit liep zo hoog op dat er zelfs een motie van afkeuring tegen hem werd ingediend. Nadat burgemeester Peter de Jong zijn visie had gegeven en de gang van zaken had uitgelegd, wilde de oppositie de motie van afkeuring liever uitstellen. Hier gingen de coalitiepartijen Inwonersbelang en Partij Westvoorne echter niet mee akkoord. Zij wilden dat de motie ter stemming werd gebracht, maar verwierpen hem vervolgens. Burgemeester de Jong was duidelijk aangedaan door een dergelijke zware motie en heeft de partijen opgeroepen om tijdens de kerstdagen eerst maar eens tot bezinning te komen. 

Foto: Jos Uijtdehaage


 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant