Afbeelding

Honderden jongeren maken kennis met de Procesindustrie

Actueel 108 keer gelezen

Regio - In de regio Rijnmond gaan tijdens de Week van de Procestechniek meer dan 850 leerlingen van 18 verschillende scholen op bezoek bij verschillende bedrijven. De procesindustrie is een belangrijke sector en er is behoefte aan goed opgeleide technici, procesoperators, onderhoudsmonteurs en analisten. Daarom openen tijdens de Week van de Procestechniek, week 4 (23 t/m 27 januari), bedrijven in de regio hun deuren voor vmbo, havo en vwo-leerlingen. De leerlingen maken zo kennis met de techniek in het algemeen en de (petro)chemische industrie in het bijzonder. Daardoor krijgen ze een realistisch beeld van de beroepen en de voordelen die daarbij horen.

Tijdens de week van de procestechniek brengen leerlingen een bezoek aan een bedrijf. Ze krijgen daar een uitgebreide rondleiding en brengen een bezoek aan de controlekamer of laboratorium. Ook krijgen ze uitleg over het productieproces, het belang van onderhoud, het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen en ze gaan in gesprek met medewerkers.

Daarnaast brengen de scholen een bezoek aan de havenexpositie bij EIC Mainport Rotterdam (EIC). Het Techniek College Rotterdam en het STC Brielle geven voorlichting over vervolgopleidingen. Tenslotte doen de leerlingen mee aan verschillende doe- activiteiten bij het EIC, zoals het maken van haargel in het chemielab en gaan ze in het technolab aan de slag in de Proeffabriek.

De bedrijfsbezoeken vinden plaats tijdens de landelijke Week van de Procestechniek. In de regio Rijnmond wordt de Week van de Procestechniek georganiseerd in het kader van de samenwerking tussen scholen en bedrijven binnen het Proces- en Maintenance College Rijnmond (PMR). Het EIC verzorgt de coördinatie van de Week van procestechniek in de regio Rijnmond.

Met dit project wil de organisatie laten zien dat werken als procesoperator, onderhoudsmonteur of analist veel voordelen oplevert. Er is genoeg werk te vinden voor gediplomeerden en er is een goed basissalaris. Omdat het werk vaak 's nachts doorgaat wordt er gewerkt in ploegendiensten. Verder zijn er in de proces en maintenance goede loopbaanperspectieven.

Tijdens de Week van de Procestechniek werken in de regio Rijnmond de volgende bedrijven mee: AVR, BP raffinaderij B.V. , CABOT B.V, Engie Energie Nederland N.V., Huntsman, Indorama, Kemira, Mourik B.V., Neste, LyondellBasell, Shin-Etsu, Tronox

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant