Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage

Boomplantdag brengt bomen in Rockanje

Actueel 40 keer gelezen

Rockanje - Aan de Jupiterlaan en de Mercuriuslaan staan sinds afgelopen woensdag 24 nieuwe grote bomen. Ze zijn er geplant in het kader van de nationale boomplantdag en de leerlingen van groep 7 van de Rockanjese basisscholen verleenden hun medewerking.

Westvoornes wethouder Paméla Bok-Van Werkhoven gaf het startsein voor de werkzaamheden door bij de eerste boom de al voor gegraven kuil dicht te gooien. Daarop gingen de zevende groepers met beschikbaar gestelde schoppen aan het werk om de wortels bij de andere bomen te bedekken.

De Vereniging Nederlandse Gemeenten en stichting Nationale Boomfeestdag hebben alle gemeenten in Nederland gevraagd ter gelegenheid van 60 jaar Boomfeestdag een intentieverklaring 'One Tree Per Child' te ondertekenen. Met het ondertekenen van deze verklaring streeft de gemeente Westvoorne ernaar dat elk kind een eigen boom plant tijdens zijn/haar basisschooltijd. Zo leren zij hen (en indirect ook de ouders) het belang en de waarde van bomen in hun leefomgeving. Om dit te kunnen realiseren laat de gemeente Westvoorne ieder jaar tijdens Boomplantdag en diverse boomprojecten basisschoolkinderen uit Westvoorne bomen planten.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant