Afbeelding

Rockanje houdt aansluiting, Brielle stijgt naar derde plaats

Actueel 218 keer gelezen

Rockanje/Nootdorp - Rockanje hield door een 3-2 zege op Poortugaal aansluiting met de top in 4F. Brielle steeg naar de derde plaats in de eerste klasse B door een 1-3 zege bij Nootdorp.

Het programma van Rockanje is echter nog wel zwaar. De ploeg van trainer Hans de Heer, die zes punten achter ligt op koploper GHVV '13, moet nog tegen de directe concurrenten voor een plek in de nacompetitie om promotie, Egelantier Boys en Hekelingen.

Voorsprong
Tegen Poortugaal stond Rockanje afgelopen zaterdag door goals van Muhamed Baydar en Jurjen Schrage al snel op een 2-0 voorsprong. Na rust scoorde Sam Lagerweij de 3-1.

Achterstand
Brielle moest in Nootdorp een al na drie minuten opgelopen 1-0 achterstand wegpoetsen om de punten mee te kunnen nemen. Jeffrey Duijnstee zorgden in de tweede helft voor de gelijkmaker en de 1-3 vanaf de stip. Murat Gök zette de ploeg van trainer Ben Spork met een vrije schop dwars door de muur op 1-2. Spork sprak na afloop van de zege, die Brielle tot op een punt van nummer twee Nootdorp bracht, zijn trots uit over de inzet. ,,Dit was een zege op karakter, want goed voetbal kon met die wind niet.'

Brielle-Sportlust om 12.30 uur
Komende zaterdag begint de wedstrijd tegen Sportlust '46 op het Brielse Geuzenpark in verband met de 1 april-feesten al om 12.30 uur.