Afbeelding
Foto: PR

Vlotbouwen/varen Rockanje op woensdag 12 juli

Actueel 222 keer gelezen

Rockanje - Op woensdag 12 juli organiseert de Stichting Probaro het evenement Vlotbouwen/varen op het speelveld aan de Morelstraat. Deelname is gratis en is open voor ieder kind van de basisschool.

Inschrijven kan per team 4 – 8 kinderen per team of individueel dan deelt de organisatie je in. Er is plaats voor 10 teams. Je kunt je als team ook inschrijven door een e-mail te sturen naar info@probaro.nl vermeld in de e-mail de naam van het team, de namen en leeftijden van de teamleden en welke zwemdiploma's ieder teamlid heeft gehaald. Website Probaro www.probaro.nl

Belangrijke voorwaarde voor het varen met het vlot is dat je in het bezit bent van een zwemdiploma. Zonder zwemdiploma mag je wel meebouwen aan het vlot maar niet meedoen met de race op de singel. Het vlot moet in elkaar worden gezet met de beschikbaar gestelde materialen; autobanden, pallets, 200 liter vaten, balken en touw. Zelf mee te nemen peddels, versiering en bijvoorbeeld bamboestokken om de versiering aan het vlot te maken.

Er zijn 3 mogelijkheden om te winnen en wel voor het snelste vlot, het mooiste vlot en voor het meest degelijke vlot gebouwd van palen en vaten. Na het bouwen verzorgt Plusmarkt Slingerland de lunch zodat iedereen weer genoeg energie heeft voor het waterspektakel.

Het varen gebeurt in de singel tussen de Morelstraat en de Kersenstraat. Iedere deelnemer ontvangt een herinnering. Inschrijven vanaf 09:30, vlot bouwen van 10 -12, lunch 12 – 13. vlot varen 13 – 14, vlot afbreken en opruimen 14 – 15, prijsuitreiking circa15:30. Zie ook de poster welke verspreid is opgehangen in Rockanje. Zorg dat je schoenen draagt welke nat mogen worden bijv. waterschoenen of oude sportschoenen. Het evenement wordt mogelijk gemaakt door Formido die voor de pallets zorgt, Outdoor Westvoorne die voor de andere materialen zorgt en Festival Solutions die het geluid verzorgt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant