De gemeente Westvoorne betaalt vanwege de monumentale uitstraling mee aan de vervanging van het rieten dak van de schuur aan de Kade
De gemeente Westvoorne betaalt vanwege de monumentale uitstraling mee aan de vervanging van het rieten dak van de schuur aan de Kade Foto: Janet van klink

Gemeenteraad Westvoorne eist opheldering rieten dak

Actueel 515 keer gelezen

Tinte – De gemeenteraad van Westvoorne eist opheldering over de vervanging van het rieten dak aan de Kade 7 in Tinte. De gemeente betaalt 10.000 euro mee aan de nieuwe dakbedekking.

'Het dak begint heel slecht te worden,' weet wethouder Bert van der Meij (Partij Westvoorne). De eigenaar heeft de gemeente verzocht het riet te mogen vervangen voor dakpannen. Dat is 20.000 euro goedkoper dan riet. Wat Van der Meij betreft totaal onwenselijk. De dakpannen zouden ten koste gaan van de monumentale uitstraling. De boerderij en schuur zijn beeldbepalend voor het dorpsgezicht van Tinte. 'Deze kwaliteit moet blijven.' De schuur is bovendien onderdeel van toekomstige ontwikkelingen. Gemeente en eigenaar zijn in gesprek. Het plan bestaat om een landgoed te ontwikkelen. De gemeente Westvoorne betaalt daarom de helft van de meerkosten van riet.

Alleen de helft van het dak, de kan richting Brielle, is riet. De vervanging gaat alleen om die kant. De dakpannen kant blijft zo. De politiek bespreekt de vervanging van het rieten dak maandag 25 september. 'Straks zijn er meer die bij de gemeente aankloppen,' raadslid vreest Bert Heijndijk (Inwonersbelang Westvoorne) echter. Een deel van de raadsleden wil meteen de subsidie van monumenten onder de loep nemen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant