Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Koninklijke Erepenning voor 100-jarig OVV

Actueel 633 keer gelezen

Oostvoorne – Tijdens de officiële jubileumreceptie ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Oostvoornse Voetbalvereniging (OVV) overhandigde Westvoornes burgemeester Peter de Jong namens de gemeente Westvoorne de Koninklijke Erepenning aan het bestuur van de 'eeuweling'.

Het was maar een van de vele officiële handelingen die vrijdag tijdens de receptie in hotel/restaurant 't Wapen van Marion aan de Oostvoornse Zeeweg plaatsvonden. Van de KNVB was er een vlag met daarop de leeftijd van de voetbalclub. En voor onder anderen Hugo van Buuren sr, een van de oudste leden van OVV, was er een exemplaar van het bijzonder fraai vormgegeven 256 pagina's tellende jubileumboek 'Wij zijn de jongens van Oostvoorne' dat gedurende een periode van drie jaar door Jan Zoetemeijer, Inge Seltenrijch en Bram Smoor met zorg is samengesteld.

Koninklijke Erepenning

De Koninklijke Erepenning is in 1965 ingesteld door koningin Juliana en is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger. Uitreiking vindt alleen plaats bij het 50-jarig jubileum of een veelvoud van 25 jaar daarbij.

Fotografie: Wil van Balen 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant