Afbeelding
Foto: PR

Eerste onderzoek FieldLab van start: blauwalgen

Actueel 319 keer gelezen

Oostvoorne - Vanaf vandaag (18 september) onderzoeken circa 30 tweedejaars studenten van de Hogeschool Zeeland drie dagen lang het Oostvoornse Meer. Het blauwalgenonderzoek is het eerste onderzoek onder de paraplu van Fieldlab Green Economy Westvoorne.

Met het driedaagse veldonderzoek en het aansluitende laboratoriumonderzoek willen de studenten antwoord vinden op de vraag 'hoe blauwalgen voorkomen of duurzaam bestreden kunnen worden'. Zij bekijken hiervoor watermonsters, waterplanten, wieren, bodemdieren en zwemmende dieren. In maart 2018 leveren zij hun antwoord aan hun opdrachtgevers waterschap Hollandse Delta en gemeente Westvoorne.

Fieldlab Green Economy Westvoorne heeft haar thuisbasis op de noordoever van het Oostvoornse Meer. Het FieldLab ging in juni 2017 van start en is een initiatief van Hogeschool Zeeland, Havenbedrijf Rotterdam en gemeente Westvoorne. Ook het waterschap Hollandse Delta is aangehaakt. In het Fieldlab wordt de mogelijkheid geboden om te experimenteren, innoveren, ontwikkelen, testen en demonstreren op gebied van ecologische ontwikkeling, duurzame energiewinning en circulaire economie.

Wethouder Van der Meij: "Het Oostvoornse Meer biedt unieke mogelijkheden om te experimenteren. Concepten uit het laboratorium, de collegebanken of vanuit de bedrijven kunnen hier in de open ruimte worden getest. Zo draagt het Fieldlab Green Economy Westvoorne uiteindelijk bij aan de economische ontwikkeling van het eiland Voorne Putten en de Metropoolregio."

Meer informatie kunt u vinden op www.fieldlabwestvoorne.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant