Afbeelding
DAGBOEKNOTITIES

Verwarde tijden

Actueel 294 keer gelezen

Ondanks mijn opgewekte natuur werd ik toch enigszins opgeschrikt door de woorden van de leider van het CDA. Buma hield een lezing met als titel 'verwarde tijden die om richting vragen'. Welke verwarring en welke richting bedoelt hij? Ik dacht, ik steek mijn licht eerst maar eens op in de regio, vooral met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen. Eerst naar Brielle. Geef ons de vijf! kopt de site van het Brielse CDA welgemoed. Daaronder een verslagje van een activiteit in maart 2016. En daar weer onder berichten over de verkiezingen. Dat wil zeggen de afgelopen landelijke verkiezingen. Met foto's, altijd leuk. Die ging ik even doorneuzen. Moet u ook doen. Naar nummer twee heb ik lang zitten staren. Is dit hilarisch of is dit triest? Het hoofd van Buma, eenzaam in een groot weiland met op de achtergrond een rand kale struiken. Hebben ze hem ingegraven of wát? Je zou zó naar hem toe willen rennen om hem bemoedigend op de schouders te kloppen. Helaas, zijn schouders steken niet boven het maaiveld uit. Het is alsof hij kopje onder dreigt te gaan in een zompig moeras. De website heeft ook nog een knop 'dat vind ik'. Wie zou 'ik' zijn? Buma? De Brielse fractievoorzitter CDA? Of 'ik' de kiezer, die mijn mening mag geven? Het blijft een raadsel want eronder staat 'no posts found'. In Brielle loopt mijn speurtocht naar richtinggevende CDA-ideeën dood.

Op naar Westvoorne. Daar heeft het CDA een website die veel weg heeft van een doolhof. Bovenaan de site een foto waar niets Westvoorns aan te ontdekken is. Waarschijnlijk een plaatje dat bedoeld is voor alle gemeenten op Voorne. Dan blokjes met nieuws. Onder de (recentste) datum 14 april 2017: geen tekst te vinden. Bij het volgende blokje zijn we alweer terug in januari. Onder het kopje 'protectionisme' lezen we een nogal onsamenhangend stukje over protectionisme en dualisme. In Westvoorne heeft dat volgens de schrijver alles met elkaar te maken. Coalitiepartijen 'roeptoeteren' over hun succesvolle beleid. Een kritisch tegengeluid wordt meteen gesmoord. Nou zeg. Dat stimuleert de kiezer niet bepaald om op deze oppositiepartij te stemmen. Het volgende blokje dateert van vorig jaar. 'Gezamenlijke zorg': alweer geen tekst bij te vinden. Hier zal de gemiddelde websitebezoeker wel afhaken. Maar ik bijt door. 't Is namelijk een van mijn hobby's om sites van politieke partijen te bezoeken voordat de campagnes losgebarsten zijn. Even rondneuzen voordat alles opgepoetst en bijgewerkt is met ronkende leuzen en beloftes. Rechtsboven zit een menuutje waarmee ik de standpunten alfabetisch kan bekijken. Daarmee ben ik snel klaar. Alleen onder de letter L is iets te vinden. Eén woord: Ledenvergadering. En dat kun je dan toch weer moeilijk een standpunt noemen.

Zo neem je de kiezer toch niet serieus? Zo'n site lijkt op een mooie koektrommel, helaas slechts gevuld met kruimels en oude koek. Heeft Buma gelijk en leven we in verwarde tijden? Dan zijn de koekenbakkers van het CDA in onze regio zo in verwarring dat ze hun assortiment niet overzichtelijk kunnen presenteren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant