Afbeelding

Snelste ambtenaren van Nederland gehuldigd

Actueel 256 keer gelezen

Hellevoetsluis - Woensdagochtend kwamen burgemeesters Milène Junius, Gregor Rensen (Brielle) en Peter de Jong ( Westvoorne) bijeen voor de feestelijke huldiging van de gemeenteambtenaren die in september aan het jaarlijkse evenement 'de gemeentemarathon' in sportcentrum Papendal hadden meegedaan.

De sportieve ambtenaren werden ontvangen in de trouwzaal van het Prinsenhuis; bij uitstek de plek van verbinding. "Sport verbindt mensen, en die verbinding is voor ons helemaal belangrijk nu we nog meer gaan samenwerken als gemeenten", geeft Milène Junius aan.

Het is altijd leuk om waardering en erkenning te krijgen zeker in de vorm van een chocolademedaille uitgereikt door drie burgemeesters. Natuurlijk kregen de deelnemers van het winnende herenteam en het damesteam ook een prachtige bos bloemen én een beker overhandigd. Het herenteam wist namelijk de eerste plaats te behalen en het damesteam werd tweede. Het herenteam mag zich hiermee een jaar lang 'de snelste ambtenaren van Nederland' noemen. De officiële medaille hadden de lopers eerder in ontvangst mogen nemen."We waarderen niet alleen de plaats die jullie hebben weten te veroveren maar zeker ook de deelname." Het derde team 'Voortaan Voorne' behaalde een vierde plaats.

Aan dit jaarlijkse evenement deden ruim 650 ambtenaren mee, opgedeeld in 80 teams. De estafettemarathon werd gelopen door vier personen; ieder van hen moest 10.5 kilometer afleggen. De vrouwen hadden het extra zwaar doordat een van de dames tijdens het lopen uitviel vanwege een blessure.

"In 2015 werden we derde met het herenteam, vorig jaar tweede en dit jaar de eerste plaats" vertel Frank Luijten uitvoerend beleidsmedewerker gemeente Hellevoetsluis. "Iedereen kan meedoen van de bode tot leidinggevende. En dat maakt het juist ook zo leuk. Je leert je collega's veel beter kennen." De sportieve ambtenaren hopen dat meer collega's zich zullen aansluiten en volgend jaar ook meedoen met de marathon.

Sport verbindt niet alleen het is vooral goed voor de gezondheid. Naast fitness en fysiotherapie kunnen de Hellevoetse ambtenaren tegenwoordig gebruik maken van een deskbike; even fietsen terwijl je werkt. "We hebben onlangs een workshop dynamisch werken gevolgd waaruit bleek dat staand vergaderen een goede afwisseling geeft, " vertelt Frank. Ook in Westvoorne blijken ambtenaren te fietsen onder het werk en in Brielle kregen alle medewerkers onlangs een soort 'Fitbit' (hiermee wordt de dagelijkse actitviteit bijgehouden).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant