Davey Leentvaar scoorde een van de acht treffers waarmee Vierpolders TransvaliaZW een koude douche bezorgde. * Archieffoto: Wil van Balen. Foto: Wil van Balen

Vierpolders vindt het net, Rockanje krijgt afstraffing

Actueel 282 keer gelezen

Rotterdam/Spijkenisse - Vierpolders had op bezoek bij TransvaliaZW aan de Charloise Lagedijk in Rotterdam weinig moeite om het net te vinden: 0-8. Een gehavend Rockanje kreeg in Spijkenisse een afstraffing van SC Botlek: 7-0.

De wederom grote zege van Vier- polders maakte de uitglijder (3-3) bij RDM extra zuur.

Kantelpunt
Na een aarzelend begin zorgde Glenn Stoffers met het benutten van de rebound op een in eerste instantie gekeerd schot van Jesper Lakerveld voor het kantelpunt: 0-1. Na een poeier op de lat gooide Lakerveld de wedstrijd vervolgens met een onvervalste hattrick op slot: 0-4. Douwe Zijlstra hielp zijn ploeg met een 0-5 voorsprong de kleed- kamer in. Davey Leentvaar, Ruud Prins (kopbal) en Patrick Scheerhoorn scoorden in de tweede helft nog tegen een ploeg die de moed toen allang had opgegeven: 0-8.

Een aanvaller
Door het ontbreken van Arie Bra- venboer en Ali Al Assade had Rockanje-trainer Hans de Heer in Spijkenisse nog maar een aanvaller over in de derby bij SC Botlek, dat de competitie begon met plannen om zich in de titelstrijd te mengen. De Spijkenissers begonnen het seizoen echter met twee nederlagen en waren uit op eerherstel tegen een aanvankelijk nog naar de juiste speelwijze zoekend Rockanje. Botlek scoorde voor rust vijf keer en daarmee was het duel beslist.