Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage

Voorleesactie Westvoornse wethouders op Dag van de Duurzaamheid

Actueel 247 keer gelezen

Oostvoorne - De wethouders Bert van der Meij en Paméla Blok-van Werkhoven lazen op dinsdag 10 oktober een verhaal voor uit het boek 'De wereld van voedsel' op basisscholen in Oostvoorne. Zij deden op uitnodiging van de Stichting Milieu Dichterbij mee aan de landelijke voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid.

Bert van der Meij, wethouder milieu en duurzaamheid, las het verhaal voor over tuinder Jan aan groep 7/8 op basisschool De Driehoek in Oostvoorne. Jan verbouwt gewassen in zijn enorme tuin. Van het tuinafval maakt hij compost. Met zijn kennis helpt hij kinderen op school bij het kweken van hun eigen groenten. Sommige leerlingen van De Driehoek hebben ervaring met moestuinieren en zelf compost maken, vertelden zij na het verhaal van de wethouder. Ze weten ook dat het niet zo eenvoudig is om je eigen groenten te kweken, omdat planten niet altijd goed willen groeien en slakken en andere dieren ook wel sappige, groene blaadjes lusten.

Je eigen sla telen is een mooi voorbeeld van een milieuvriendelijker voedingspatroon, vond Juf Elise Huibrechtse. Maar ze hoorde graag nog meer ideeën wat haar leerlingen zelf kunnen doen. Daar hoefden ze niet lang over na te denken. "Een dagje zonder vlees", stelde haar groep eensgezind voor.

Spruitjes

Paméla Blok-van Werkhoven bezocht CNS De Nieuwe Weg in Oostvoorne. Voor groep 6 had de wethouder toerisme, sport en recreatie het verhaal 'Buitenbeentjes' uitgekozen. Ze vertelde over Lukas, die geen spruitjes lust, maar de groente uiteindelijk toch opeet. Hij vindt het namelijk zielig dat de spruitjes niet aan het predicaat 'allermooist' voldoen en eigenlijk voor de afvalbak bestemd waren. Na afloop wilden de leerlingen graag met de wethouder op de foto.  

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant