De aannemer is inmiddels druk bezig met de verbouwing
De aannemer is inmiddels druk bezig met de verbouwing Foto: PR

Tintestein opent met theaterspektakel

Actueel 366 keer gelezen

Tinte - In Tinte wordt hard gewerkt aan de verbouwing van het voormalig schoolgebouw Tintestein tot een verenigingsgebouw. Het is een prachtig voorbeeld hoe een burgerinitiatief in goede samenwerking met de gemeente tot een mooi resultaat kan leiden. Naar verwachting wordt het gebouw in het voorjaar van 2018 opgeleverd. De Stichting Ons Tintestein wil dat bijzondere moment niet ongemerkt voorbij laten gaan en organiseert ter gelegenheid van de opening een bijzonder Theaterspektakel.

Een theaterspektakel is, zoals de naam al verraad, een avondvullende theatershow met spel, zang en dans dat gespeeld wordt inwoners van Tinte en omgeving. Schrijver en regisseur Jan Koning werkt momenteel hard aan het script dat speciaal voor Tintestein wordt geschreven. "Het is elke keer weer prachtig om te ervaren hoeveel energie en saamhorigheid er in een dorp ontstaat als je met een project als dit werkt", aldus Koning, "En als ik zie hoeveel enthousiasme er nu al bij de organisatie is belooft dat veel goeds". Het is de bedoeling dat het theaterspektakel wordt opgevoerd op vrijdag 25 & zaterdag 26 mei 2018.

Doe ook mee
Het bestuur van de stichting Ons Tintestein roept inwoners van Tinte en omgeving op om zich vanaf nu aan te melden voor deelname aan dit unieke spektakel. In eerste plaats gaat het daarbij natuurlijk om mensen die graag willen meespelen in het spektakel. Ervaring is daarbij geen eis; enthousiasme en de bereidheid om tussen januari en mei 2018 op maandag en donderdagavond te repeteren wel. Iedereen die zich aanmeldt, doet mee belooft de organisatie. Er wordt wel vooraf door de regisseur een 'auditie' gedaan, maar die is uitsluitend bedoeld om beeld te krijgen bij de deelnemers en om tot een juiste rollenverdeling te komen. De minimum leeftijd voor deelname is 16 jaar.

Vrijwilligers
Naast mensen die graag op het podium willen schitteren zoekt de organisatie ook vrijwilligers die de helpende hand willen bieden in de organisatie en 'backstage'. Denk bijvoorbeeld aan mensen die zorgen voor het decor, rekwisieten etcetra.

Aanmelden
Lijkt het je leuk om op welke manier ook mee te werken aan dit unieke theaterspektakel meldt je dan direct aan via musical@tintestein.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant