De twee en halve meter hoge installatie is zeker als je vanaf het Bezoekerscentrum komt niet over het hoofd te zien
De twee en halve meter hoge installatie is zeker als je vanaf het Bezoekerscentrum komt niet over het hoofd te zien Foto: PR

Nieuw kunstwerk op de Noorddijk in Rockanje

Actueel 995 keer gelezen

Rockanje - Dat het heerlijk fietsen is over de Noorddijk in Rockanje is algemeen bekend. De landschappelijk fraaie dijk uit de 13de eeuw is voor heel veel fietsers een geliefde route richting openluchtmuseum De Duinhuisjes en Bezoekerscentrum Tenellaplas. Dat er sinds kort een enorm eigentijds kunstwerk staat, is dan ook heel veel mensen niet ontgaan.

De twee en halve meter hoge installatie is zeker als je vanaf het Bezoekerscentrum komt niet over het hoofd te zien. De bouw van het kunstwerk heeft bij menigeen vragen opgeroepen. "Wat moet het worden?" werd regelmatig gevraagd aan beeldend kunstenaar Mathijs Lieshout die in een maand tijd van een stapel latten een bouwwerk van formaat maakte. Eerder maakte Lieshout installaties in binnenlocaties, o.a. in een pompgemaal in Den Helder, de bibliotheek in Johannesburg, in winkelcentra in Arnhem en in China en in een binnentuin in Kosice in Slowakije. Deze kunstwerken hadden bijna allemaal een tijdelijk karakter. Het bouwwerk op de Noorddijk is van duurzaam Red Cederhout gemaakt en is weer en wind bestendig. Zondag 5 november j.l. was de officiële opening die verricht werd door Ruud Bergkotte van de Zeewegpottenbakkers, waarna de kleinzoon van de eigenaars het lint mocht doorknippen en de genodigden het kunstwerk konden bewonderen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant