In Tinte durfde de 'Zielenpiet' vanwege 'laagtevrees' niet  uit het bakje van zijn 'verreiker' te komen...* Foto: Jos Uitjdehaage.
In Tinte durfde de 'Zielenpiet' vanwege 'laagtevrees' niet uit het bakje van zijn 'verreiker' te komen...* Foto: Jos Uitjdehaage. Foto: Jos Uijtdehaage

Sinterklaas ook in Oostvoorne en Tinte: zet nu de schoenen maar... !

Actueel 634 keer gelezen

Oostvoorne/Tinte – Sinds afgelopen zaterdag staan de schoenen van de Westvoornse jeugd bij de schoorsteen, haard of verwarming van elke woning in de gemeente. Want Sinterklaas deed in Oostvoorne (zaterdagochtend) en in Tinte (zaterdagmiddag) ook officieel zijn intrede. Op een trike kwam Sinterklaas in Oostvoorne binnen gereden, nadat eerst een treintje vol met zwarte Pietermannen de voorbereidingen voor de komst van de Sint bij SCC De Man had getroffen.

En zonder hulp van de Oostvoornse kinderen hadden de Pieten het nooit gered, want Paniekpiet was in zijn haast om uit Spanje in Oostvoorne te komen Amerigo, het paard van Sinterklaas, vergeten. En de lieve pony die er ter vervanging was, was toch echt een beetje te klein om Sinterklaas op zijn rug te dragen. Luid geroep van de jeugd en een heuse Tovertrailer brachten gelukkig toch nog uitkomst. Toen Sinterklaas door burgemeester De Jong welkom was geheten en de kinderen op het balkon van De Man had toegezwaaid en toegesproken, hoefde de Goedheiligman maar een keer de naam van zijn trouwe viervoeter te roepen of de fraaie schimmel kwam uit de Tovertrailer om zich gewillig door Sinterklaas te laten bestijgen. Daarna ging het in optocht over de Stationsweg, De Ruy, de Ridderlaan en de Molenweg naar SCC De Meander waar Sinterklaas de handen schudde van elke kind dat hem maar wilde feliciteren en waar de jeugd zich van harte uit kon leven in het Pietencircus dat in de sportzaal werd gehouden.

Zielenpiet
In Tinte arriveerde Sinterklaas in een prachtige old timer op de Colinslandsedijk, waar burgemeester De Jong hem al opwachtte. De burgemeester miste echter net als de kinderen een van de zes Zwarte Pieten met wie de Sint elk jaar in Tinte zijn intrede doet. Na lang tellen en zoeken bleek dat die Piet er wel was, maar last had van laagtevrees. Hij zat in het bakje van een verreiker, een soort hoogtewerker voor landbouwdoeleinden, en was, Zielenpiet als hij was, te bang om naar beneden te komen. Dankzij het 'kom-omlaag- Piet-lied' dat de kinderen massaal inzetten, durfde de Zielenpiet dan eindelijk naar beneden te komen, waarna het in optocht naar de Odiaan ging, waar de jeugd werd onthaald op een vertrouwd Sinterklaasspel en het nodige snoepgoed.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant