Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage
ONDERNEMER VAN DE WEEK

Paul Kwakernaak van DMC Rockanje

Actueel 1.324 keer gelezen

Rockanje – Sinds 1 augustus dit jaar is aan de Raadhuislaan het Dier Medisch Centrum te vinden van dierenarts Paul Kwakernaak. Paul is echter niet nieuw in de regio. Aan de Vliet in Hellevoetsluis is namelijk zijn eerste vestiging te vinden. Het Dier Medisch Centrum Hellevoetsluis was tot 2016 gevestigd aan de Martin Luther Kinglaan.

In 2004 kwam Paul in dienst bij DAC Voorne-Putten. In 2006 trad hij toe tot deze maatschap, waar de dierenartsen Piet van Dijk, Henk Westerveld en Taco Hendriks al in zaten. Van Dijk en Westerveld zijn inmiddels met pensioen en in 2015 vond er een opsplitsing plaats. Taco Hendriks ging verder onder de naam DAC Brielle en Paul met DMC Hellevoetsluis, dat een jaar later dus verhuisde van de Martin Luther Kinglaan naar de Vliet. "Ik heb meer met kleine huisdieren en wilde me daar ook graag in specialiseren.', zegt Paul. 'Landbouwhuisdieren en paarden behandelen wij dus niet. In Hellevoetsluis hebben we een prachtige, grote praktijk met heel veel ruimte. Maar voor de klanten uit Westvoorne betekent onze uitbreiding in Rockanje minder stress. Het is voor hen lekker dichtbij. De keuze voor de uitbreiding in Rockanje was overigens een bewuste keuze. Ik heb er vroeger een aantal jaren gewoond en kom er ook nog regelmatig. Ik heb er dus binding mee. De ruimte in Rockanje is met zo'n 100 m2 kleiner dan in Hellevoetsluis, maar voldoet prima. Wij en onze klanten, zijn dan ook erg blij met deze uitbreiding van onze diensten.'

Multidisciplinair centrum
Het enthousiaste team van de beide vestigingen bestaat niet alleen uit dierenartsen en assistentes, maar ook uit een dierenfysiotherapeute en een trimster. Ze kunnen zelf röntgenfoto's en echo's maken, bieden laser- en hydrotherapie aan, doen al jaren laparoscopische sterilisaties en kunnen vrijwel alle bloedonderzoeken zelf doen. Ook wordt er nauw samengewerkt met specialist-chirurg Klaas Vos. Hij houdt zich bezig met de complexe, orthopedische operaties. 'In alles wat we doen, betrekken we onze klanten. '', aldus Paul. "Wat wil de klant? Wat kunnen wij daarin betekenen? Kortom, we proberen dus mee te denken. Zo zijn we ook gekomen tot een openstelling van 7 dagen in de week en het zelf draaien van de spoeddiensten buiten de openingstijden. Klanten vinden het namelijk erg prettig om ook op die momenten bij een bekende arts te komen. Bovendien zijn dan alle gegevens van het betreffende dier reeds in ons bezit, omdat alles in ons systeem staat. Zo blijven wij dus werken aan een betere dienstverlening. Brede zorg en alle aandacht voor de dieren is waar wij voor staan."

Contactgegevens
Het Dier Medisch Centrum in Rockanje is gevestigd aan de Raadhuislaan 26. Ze zijn geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur en op dinsdag en donderdag van 09.00 tot 12.00 uur. Het telefoonnummer is 0181-307010, mailen kan naar info@diermc.nl. Het adres van de website is www.diermc.nl

De vestiging in Hellevoetsluis is te vinden aan de Vliet 1 en is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 20.00 uur. Op zaterdag en zondag zijn ze geopend van 10.00 tot 13.00 uur. Het telefoonnummer is 0181-337749.

Foto: Jos Uijtdehaage  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant