De belangstelling voor de vorige 'Halve van Westvoorne' was begin dit jaar groot. * Archieffoto: Wil van Balen.
De belangstelling voor de vorige 'Halve van Westvoorne' was begin dit jaar groot. * Archieffoto: Wil van Balen. Foto: Wil van Balen

Halve van Westvoorne: sportieve start van een nieuw jaar

Actueel 501 keer gelezen

Oostvoorne – De 'Halve van Westvoorne' nadert met forse schreden. Over minder dan vier weken, kunnen liefhebbers het nieuwe jaar sportief beginnen met deelname aan de halve marathon tussen Oostvoorne en Rockanje die Voorne Atletiek altijd op de eerste zondag van het nieuwe jaar organiseert. Net als vorig jaar zijn start en finish weer gesitueerd bij paviljoen De Duinrand aan de Oostvoornse Strandweg.

Daar start dan om 11.15 uur de 'Halve van Westvoorne' een halve marathon die door de organisatie met recht de 'stoerste halve' van Nederland wordt genoemd. Met ruim acht kilometer strand en zand in het parcours is de Halve van Westvoorne een uitdaging voor iedereen die van hardlopen houdt. Een groot deel van de overige kilometers worden gemaakt door de schitterende natuur van Voorne's duin.

Bijtijds inschrijven voor deze halve marathon die altijd veel deelnemers trekt, is een aanrader: zie www.voorneatletiek.com. Zondag 7 januari Halve van Westvoorne. Start 21,1 km: 11.15 uur; start 10 km: 11.30 uur, start 5 km: 11.45 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant