Afbeelding
Foto: stock

Onderzoek naar verbetering bereikbaarheid Voorne-Putten

Actueel 473 keer gelezen

Regio - Volgend jaar start de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) in samenwerking met het Rijk een onderzoek naar de verbetering van de bereikbaarheid van Voorne-Putten. Dat is de uitkomst van gesprekken die bestuurders in de zuidelijke Randstad vorige week met de ministers van Infrastructuur en Waterstaat en van Binnenlandse zaken met elkaar hebben gevoerd.

In 2018 start een onderzoek naar de verbetering van de bereikbaarheid van Voorne-Putten. Wethouder Henk de Graad van de gemeente Nissewaard is blij met het besluit: "Gezien de huidige kwetsbare bereikbaarheid van het eiland en de opgaven waar we de komende jaren voor staan, is onderzoek naar structurele verbetering  van de bereikbaarheid in de toekomst van essentieel belang om hier prettig te kunnen blijven wonen, werken en verblijven."

Agenda
De ligging van Voorne-Putten aan de rand van de metropoolregio Rotterdam Den Haag, nabij de haven, de Greenport en nabij de grote steden Rotterdam en Den Haag is van groot belang voor de werkgelegenheid. De Graad: "Maar de bereikbaarheid van deze locaties vanuit Voorne-Putten staat onder druk en een robuuste en structurele oplossing, zoals een Tweede Hartelbrug is echt noodzakelijk. Ik ben dan ook blij dat we dit onderwerp, met de inzet van voormalig wethouder Christel Mourik en de andere gemeenten van Voorne-Putten, op de agenda hebben kunnen krijgen. Er start nu daadwerkelijk een onderzoek waarbij ook de extra oeververbinding wordt onderzocht."

Regionale opgaven
De partijen hebben tijdens het overleg met de minister besloten, het programma Duurzame Bereikbaarheid Rotterdam-Den Haag volgend jaar te starten. Het programma bevat maatregelen die moeten bijdragen aan hoogwaardig openbaar vervoer en een betere verkeersdoorstroming van verkeer. Dat alles in samenhang met de regionale opgaven voor de bouw van 230.000 woningen, de economische ontwikkeling en het duurzamer maken van de mobiliteit. Bij het onderzoek naar de bereikbaarheid van Voorne-Putten zijn verschillende partijen betrokken, waaronder de provincie Zuid-Holland, de MRDH, het Havenbedrijf Rotterdam en de vier gemeenten op Voorne-Putten. Het onderzoek neemt naar verwachting een jaar in beslag. Op korte termijn wordt geïnvesteerd in infrastructurele maatregelen voor fiets, openbaar vervoer, auto en slimme mobiliteit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant