Afbeelding
Foto: pr

Meisjes B1 Forcial ongeslagen kampioen!

Actueel 952 keer gelezen

Hellevoetsluis/Rockanje - Zaterdag 3 februari kon het meisjes B1 team van Forcial, onder leiding van coach Albert Kleij, kampioen worden van de zaalhockeycompetitie. Om het kampioenschap binnen te halen, moest er gewonnen worden van HC  Voorne. HC Barendrecht kon met een punt ook nog boven Forcial eindigen. Al met al beloofde het een spannende hockeyochtend te worden in sporthal De Fazant in Hellevoetsluis....

Direct na aanvang van de wedstrijd tegen HC Voorne kwam Forcial behoorlijk onder druk te staan, wat niet resulteerde in een doelpunt. Keepster Robin Batist van Forcial wist de snelle aanval goed af te weren. Na de eerste wissel vielen er twee doelpunten voor Forcial. Gedurende de rest van de wedstrijd waren er over en weer kansen, die Forcial telkens wist om te zetten in een doelpunt. In de laatste minuut zag trainer Tim Satoor de Rootas zijn team kampioen worden door een harde voorzet die met een tip-in van Sarah Hoogvliet afgemaakt werd. Met een overwinning van 0-5 op Voorne was het kampioenschap al binnen, maar moest er nog tegen HC Barendrecht gespeeld worden.

Druk eraf

Tijdens de wedstrijd tegen HC Barendrecht was duidelijk te zien dat voor het ongeslagen Forcial de druk van de ketel was. Er werd door beide teams technisch goed gehockeyd, maar Forcial kwam niet in gevaar. Er kwam nog een snelle doorbraak van Charlotte Mulder die prachtig werd afgemaakt door Lotte van de Berg. Deze laatste was tevens topscoorster met vijf doelpunten. De meisjes B1 maken zich op voor de veldhockeycompetitie, waar het team ook nog steeds in de race is voor het kampioenschap.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant