Afbeelding
Foto: PR

Leerlingen CNS De Nieuwe Weg Oostvoorne in huispak naar school

Actueel 720 keer gelezen

Oostvoorne - Omdat de verwarming een graadje lager stond op school, hadden leerlingen van de groepen 5, 7 en 8 op vrijdag 2 februari een huispak of warme trui aangetrokken. CNS De Nieuwe Weg in Oostvoorne deed net als andere instellingen in Nederland mee aan de jaarlijkse 'Warme-Truiendag'. Waarom het belangrijk is om zuinig om te gaan met energie, legde Lily Venema van de Stichting Milieu Dichterbij uit in haar gastlessen.

De kachel één graad lager zetten, scheelt al zes procent energie. Minder energieverbruik betekent minder broeikasgassen in de atmosfeer, en dat is gunstiger voor het klimaat. Daarom is energiebesparing, net als duurzame energie, een centraal thema in de Omgevingsvisie van de gemeente Westvoorne en financiert zij de gastlessen van de Stichting Milieu Dichterbij.

Maar wat is energie eigenlijk? Dat ondervonden de leerlingen van groep 5 door zich warm te dansen in juf Lily's gastles over energie. In hun huispakken en dikke truien voelden ze ook meteen wat isolatie inhoudt. De bovenbouwleerlingen inspecteerden in de gastles 'Energieke Scholen' het schoolgebouw met behulp van een aantal apparaten, zoals een lichtmeter, CO2-meter en wattmeter. Terwijl ze de resultaten ijverig noteerden, deelde de conciërge een heerlijk energiedrankje uit: warme chocolademelk met slagroom!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant