Afbeelding
Foto: PR

Aandacht in Den Haag voor Spoedzorg Voorne Putten

Actueel 328 keer gelezen

Regio - De PvdA Voorne vindt zorg in de buurt belangrijk. De aanwezigheid en toegankelijkheid van zorg staat hoog op de lijst met speerpunten in het verkiezingsprogramma voor de verkiezingen van 21 maart aanstaande. Spoedzorg, ziekenhuiszorg, thuiszorg, jeugdzorg: alle vormen van zorg moeten bereikbaar zijn voor inwoners van Hellevoetsluis, Brielle en Westvoorne.

De zorg is complex georganiseerd en er zijn veel organisaties bij betrokken. Wie is verantwoordelijk voor weekendapotheek, huisartsenpost, ziekenhuis en de ambulance? Wie zorgt er voor de juiste zorg thuis en in de wijk?  Wat kan de gemeente bijdragen aan het in standhouden van een ziekenhuis? ? Het zijn ingewikkelde vraagstukken, waardoor je je als inwoner soms machteloos voelt. Regionale samenwerking met onze buurgemeente Nissewaard is daarbij essentieel.

PvdA-lijsttrekker Daan Dankaart en kandidaat raadslid Agnes Oosterboer uit Hellevoetsluis, en de PvdA-lijsttrekkers Ben van Stijn uit Brielle en Regina Roggeveen uit Westvoorne zijn daarom verheugd dat er op 16 februari een delegatie uit politiek Den Haag naar Voorne-Putten komt. Deze delegatie gaat 24 uur lang mee maken hoe de zorg georganiseerd is én ervaren wordt in Nissewaard. Lodewijk Asscher en Sharon Dijksma bezoeken die dag diverse locaties en gaan in gesprek met bewoners en zorgverleners. Daan Dankaart hoopt vooral dat ervaringen van inwoners meegenomen worden en zij zich gehoord voelen om mee te kunnen beslissen over zorg in hun buurt. "Want de beschikbaarheid van de spoedsorg ligt bij veel inwoners op Voorne als een blok op de maag", aldus Dankaart.

Wil jij meepraten en je ervaringen bespreken? Vrijdagavond 16 februari vanaf 19.30 zijn Asscher en Dijksma aanwezig in de OBS De Vogelenzang locatie Noord aan het Trompetpad 2 in Spijkenisse. Kom ook en laat horen hoe (spoed)zorg op Voorne-Putten beter kan!

Het wordt op prijs gesteld als je je aanwezigheid meldt via pvda@nissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant