Afbeelding
Foto: PR

PvdA zet spoedzorg op de agenda in Den Haag

Actueel 261 keer gelezen

Spijkenisse - Regio - Afgelopen vrijdag 16 februari verraste PvdA-leider Lodewijk Asscher Voorne Putten met een bezoek. Aanleiding daarvoor zijn de slechte aanrijtijden van de ambulances, het sluiten van de dokterspost in Hellevoetsluis en de beperkte openingstijden van de Spoedeisende hulp in Spijkenisse.

PvdA-leider Lodewijk Asscher heeft daarom op uitnodiging een volledige dag doorgebracht in de gemeente Nissewaard, om te ervaren hoe de spoedzorg onder druk staat in de regio. Ervaringsdeskundigen en zorgprofessionals hebben hem en later ook Tweede Kamer lid Sharon Dijksma geïnformeerd over de lokale situatie. Asscher en Dijksma zijn zelf ook in het Spijkenisse Medisch Centrum gaan kijken.

Asscher is niet naar Spijkenisse gekomen om alleen te luisteren. Maandag zullen zij in Den Haag direct aan de slag gaan met de input die zij hier hebben opgedaan. De PvdA afdelingen op Voorne Putten zijn blij dat het op de agenda komt van Den Haag. Deze problematiek speelt niet alleen hier maar ook in andere delen van het land. Op de vraag van de PvdA Westvoorne wat de PvdA denkt er aan te gaan doen antwoordde Asscher: "De PvdA wil de spoedeisende hulp uit de economische marktwerking halen. Spoedeisende hulp is een basisvoorziening die niet door marktpartijen maar door volksvertegenwoordigers bepaald moet worden". De PvdA is blij met het bezoek uit Den Haag. "Als betrokken lokale partij onderdeel te zijn van een landelijke partij geeft grote voordelen", aldus Regina Roggeveen fractievoorzitter en lijsttrekker van de PvdA Westvoorne, mede namens Ben van Stijn lijsttrekker in Brielle.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant