WeekbladWestvoorne.nl - BVS en Remix zetten zich samen in voor het Sophia Kinderziekenhuis
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo weekbladwestvoorne.nl
Met een lichtjestocht vol lampionnen sloten de leerlingen van de basisscholen Remix  en BVS de projectperiode rondom het thema 'licht' vorige week donderdag af. * Foto: Jos Uitdehaage.
Met een lichtjestocht vol lampionnen sloten de leerlingen van de basisscholen Remix en BVS de projectperiode rondom het thema 'licht' vorige week donderdag af. * Foto: Jos Uitdehaage. (Foto: Jos Uitdehaage)

BVS en Remix zetten zich samen in voor het Sophia Kinderziekenhuis

  •   346 keer gelezen   Actueel

Rockanje – Afgelopen donderdag was het in de omgeving van de Dwarsweg in Rockanje een drukte van belang. De ouders van de leerlingen van de basisscholen Baron de Vos van Steenwijk (BVS) en Remix, toonden tijdens een inloopavond in het tijdelijke schoolgebouw (waar voorheen basisschool de Hoeksteen zat) grote belangstelling voor het resultaat van het project 'licht' dat de afgelopen drie weken op de scholen draaide.

Sinds 5 februari werkten de leerlingen van de basisscholen dagelijks aan zaken rondom het thema licht. Zo hielden de kleuters zich bezig met zaken rondom zon, maan en sterren. Groep 5 verdiepte zich over licht met betrekking tot de kunst en in groep 8 kreeg lessen over 'licht in de toekomst'.

Lichtjestocht
Als afsluiting van de gezamenlijke projectweek was er een lichtjestocht door Rockanje. Alle leerlingen liepen met eigengemaakte lampionnen in optocht van de school aan de Dwarsweg naar de Hoogvlietlaan, Alardusdreef en via de Prunuslaan weer terug.

Sophia Kinderziekenhuis
De scholen kozen ook gezamenlijk een goed doel waarvoor gedurende dit hele schooljaar geld wordt ingezameld. Dit jaar is het goede doel het Sophia Kinderziekenhuis. Rond de Kerst waren er al diverse acties, zoals de verkoop van Kerstspulletjes, zingen van Kerstliedjes, een verloting en het inzamelen van flessen met statiegeld.

Prikcadeautjes
Tijdens de afgelopen projectperiode zamelden de leerlingen van alle groepen kleine zogenaamde 'prikcadeautjes' in voor patiëntjes van het Sophia Kinderziekenhuis.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

1 reactie

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768114&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227962&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>