Afbeelding
Foto: Pixabay

Vrijwilligers gezocht voor huisbezoek bij eenzame ouderen

Actueel 385 keer gelezen

Westvoorne - Het SBO (Service Bureau Ouderen) is op zoek naar enthousiaste dames en heren die het leuk vinden om bij ouderen die zelfstandig wonen op bezoek te gaan. Er zijn veel ouderen in Westvoorne die zich eenzaam voelen. Dit gevoel kan veroorzaakt worden door een afnemende gezondheid, beperkte mobiliteit, verliezen van dierbaren of een kleine portemonnee. Het wereldje wordt steeds kleiner en het sociale netwerk beperkter.

Als vrijwilliger kan je door het bezoeken van deze ouderen een bijdrage leveren aan het verminderen van het eenzame gevoel. 

Zij zoeken mensen die:
- Tenminste 1 dagdeel in de week beschikbaar zijn;
- Affiniteit hebben met ouderen;
- Beschikken over goede communicatieve vaardigheden;
- Goed kunnen luisteren;
- Geduldig zijn;
- Bij behoefte ouderen kunnen motiveren en helpen stappen te zetten naar uitbreiding van hun sociale leven/ netwerk.

Voor mensen met beginnende dementie (die nog zelfstandig wonen) wil het SBO ook graag vrijwilligers inzetten. Omdat deze mensen een wat specifiekere behoefte hebben, zoeken wij vrijwilligers met een achtergrond in de zorg/verpleging of praktische ervaring in het omgaan met mensen met geheugenproblemen.

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie, neem dan contact op met het SBO. Dit kan telefonisch 0181- 322273 van maandag t/m vrijdag tussen 9:00 – 13:00 uur of via mail algemeen@sbohellevoetsluis.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant